Soome-Norra piiril on hirmus järjekord, piiriületus kestab 10 tundi

Norra leevendas piiranguid Soomest tulijatele, mistõttu on Soomest Norrasse liikumas rohkem reisijaid. Täna esmaspäeval oli piiril pikk järjekord, mistõttu kestab piiriületus 10 tundi.

Kilpisjärvi piiriületuskoha tollist öeldi, et juulikuus on ka muidu tavapärasest rohkem reisijaid. Norras on tekkinud järjekord seoses koroonatestide ja tervisekontrolliga piiril. Ooteaeg on praegu hinnanguliselt 10 tundi, vahendab Iltalehti.

Osa järjekorras seisnutest on tagasi pöördunud, sest autod lähevad ootamise ajal kuumaks. Tualette samuti tee ääres pole, mistõttu peavad ka naised käimas metsa all häda tegemas. Samuti pole võimalik kusagilt toitu ega vett osta.

Norjan rajalla kilometrien autojonot ja 10 tunnin odotus – lomalle lähtenyt Veera: “Muutama on tehnyt jo u-käännöksen”

Autossaan jonottava Veera Tikkinen kertoo, että osa jonottaneista autoilijoista on tehnyt u-käännöksen takaisin Suomeen päin. Kilpisjärven rajanylitysasemalle on muodostunut maanantain aikana jonoa jopa useiden kilometrien verran. Iltalehti on saanut paikan päältä useita uutisvinkkejä jonosta. Norja on vastikään helpottanut maahantulokriteereitä ja sallinut maahantulon useimmista Suomen maakunnista, jolloin moni kesälomalainen on suunnannut automatkalle Pohjois-Norjaan.

Kommentaarid
(Külastatud 1,595 korda, 1 külastust täna)