Soome koroona ülevaade: nakatumiste arv on kasvanud terve juulikuu jooksul ja üle terve Soome

Epideemia levib jätkuvalt noorte täiskasvanute seas. Eelmisel, 29. nädalal tuvastati üle poole kõigist nakatumistest 10–29-aastastel, eriti 18–21-aastastel noorukitel. Eelmisel nädalal pandi karantiini 5952 inimest. Karantiinikorraldusi anti välja umbes samas tempos kui eelneval nädalal.

Nakkuseahelad on suve jooksul kasvanud suuremaks. Jälgimine on muutunud keerulisemaks ja kohati ülekoormatuks. Kuid 67 protsendil juhtudest tuli nakatumise allikas veel kindlaks teha. Kokkupuuted nakkusega on toimunud erinevatel vabaaja üritustel, toidukauplustes ning ka välipidudel ja avalikel üritustel. Koroonaviirusega kokku puutunud isikutel on seaduse järgi kohustus abistada ametivõime nakkuse jälitamisel ja järgida nende juhiseid, et nakkuseahel viivitamatult katkestada. Selleks, et vältida ühiskonna sulgemist on praegu väga oluline, et noored ja tööealised inimesed võtaksid oma käitumises arvesse ka nakatumise võimalust, edastavad terviseamet ning sotsiaal- ja terviseministeerium nädala ülevaates.

Haiglavajadus on veidi kasvanud

Soomes on umbes 65 protsenti elanikkonnast saanud vähemalt ühe vaktsiinidoosi ja 32 protsenti elanikkonnast täieliku kaitse ehk kaks vaktsiinidoosi. Tänu koroona vastu vaktsineerimisele ei kasva vajadus haiglaravi järele enam sama kiiresti kui varem pandeemia ajal. See on tingitud riskirühmade heast vaktsineerimisest. Vanemates vanuserühmades on koroona esinemissagedus ja haigusega seotud surmad langenud väga madalale tasemele.

Eile kolmapäeval, 28. juulil 2021 oli ravipiirkondades haiglaravil kokku 57 koroonahaiget, neist 6 intensiivravi osakondades. Üleriigiliselt vajavad haiglaravi põhiliselt noored täiskasvanud ja vaktsineerimata patsiendid.

Kogu epideemia jooksul on 28. juuliks 2021 teatatud 982 haigusega seotud surmast.

Epidemioloogilise olukorra kohta esitatakse ülevaade kord nädalas. Seire aruanne avaldatakse neljapäeviti kell 10 hommikul.

Täna avaldatud epideemia seire aruanne ja ka varasemad aruanded on kättesaadavad terviseameti veebisaidil.

Kommentaarid
(Külastatud 1,883 korda, 1 külastust täna)