Soome arstid hoiatavad koroonaga seoses: Nüüd on asi tõsine

Soomes muutuvad arstid üha murelikumaks, sest koroonaga nakatumiste arv on plahvatuslikult kasvanud.

Viimase kahe nädalaga on Soomes tuvastatud 1929 koroonaga nakatumist, mida on 802 võrra enam kui eelneva kahe nädalaga. Näiteks Edela-Soome on olukord väga keeruline, kuna positiivsete testide osakaal on 2 protsenti, enne jaani oli see 0,8 protsenti, vahendab Ilta-Sanomat.

Nakatumiste jälitamine on varasemast keerulisem ja nakatumiste hulk on kasvanud. Enamus nakatumistest on pärit pereringist ja välismaalt.

Edela-Soome on praegu veel koroona baastasemel, aga kardetakse et liigutakse nakatumiste arvu kiire kasvu faasi. See tähendab, et suveüritused võivad ära jääda.

Mures ollakse Delta variandi pärast. Kui olukord jätkub nagu seni, siis ollakse sunnitud kehtestama uusi piiranguid. Inimestel palutakse aga minna testi tegema juba kergete haigusnähtudega. Eriti peaks end jälgima need, kes on käinud välismaal.

Kymenlaaksos mindi reedel üle koroona ulatusliku leviku faasi. Viimase kahe nädalaga on olukord eriti halvenenud Kouvolas ja Kotkas. Kahe nädalaga tuvastati piirkonnas 94 uut nakatumist. Positiivsete testide osakaal on 2,4 protsenti. Enamus uutest nakatumistest on praegu 20-30-aastastel.

Nakatumisi tuleb sisse nii välismaalt, ühisest majapidamisest, üritustelt, baaridest, ööklubidest kui töö juurest. Arstid rõhuvad nüüd inimeste enda vastutustundele, et nakkus ei leviks.

Lääkärit varoittavat Suomen koronatilanteesta – “Nyt on tosi kyseessä”

Todettujen koronatartuntojen määrät ovat kääntyneet nousuun. Lääkärit varoittavat, että nyt on tosi kyseessä. THL:n tietojen mukaan Suomessa on todettu lauantaina 192 uutta koronavirustartuntaa. Viimeisten kahden viikon aikana on raportoitu 1 929 tartuntaa, joka on 802 tartuntaa enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana. Lääkärit ovatkin tilanteesta huolissaan. Esimerkiksi tilanne Varsinais-Suomessa on heikentynyt.

Kommentaarid
(Külastatud 4,715 korda, 1 külastust täna)