Siseinfo: Soomes piiratakse lähiajal söögikohtade tegevust igal pool, kus koroona levib

Soomes piiratakse homme neljapäeval söögikohtade tegevust igal pool, kus koroona levib. Praegu on piirangud jõus ainult Uusimaal.

Valitsuse siseinfo kohaselt võetakse piirangud kasutusele igal pool, kus koroona levib. See tähendab, et söögikohad tohivad olla avatud kella 05-01. Alkoholi müük on lubatud kella 09-24, vahendab Helsingin Sanomat.

Lisaks tohib söögikohtades kasutusel olla vaid osa kliendikohti. Põhiliselt toitlustamisega tegelevates söögikohtades on lubatud 75 protsenti kliendikohtadest, põhiliselt alkoholi müügiga tegelevates söögikohtades on lubatud 50 protsenti kliendikohtadest.

Praegu on vastavad piirangud jõus ainult Uusimaa maakonnas. Mujal Soomes kehtib nõue tagada igale külastajale istekoht. Muid suuri piiranguid esialgu rohkem plaanis pole.

Eeloleval esmaspäeval, 25. juulil on suurem muudatus piiriületuses, kui Euroopa Liidust saabujatel kaotatakse piirikontroll. Madala nakatumise tasemega riikidest pääseb sisse vabalt, kõrgema nakatumise tasemega riikidest tulijatelt nõutakse tõendit täieliku vaktsiinikuuri, koroonahaiguse läbipõdemise või enne reisi tehtud negatiivse koroonatesti kohta.

Kommentaarid
(Külastatud 910 korda, 1 külastust täna)