Rootsis on nüüd Põhjamaade parim koroona olukord – sel on mitu põhjust

Rootsis on praegu Põhjamaade parim koroona olukord ja põhjus on selles, et Delta variant on seal aeglaselt levinud.

Rootsi on tuvastatud viimase nädala jooksul keskmiselt 3,05 nakatumist päevas 100 000 elaniku kohta, Soomes on vastav number 7,29, Norras 3,36, Taanis 13,35 ja Islandil 20,86, vahendab Ilta-Sanomat.

Soome koroona olukord tõusis Rootsist ette juunikuus ja pärast koroonaplahvatust Islandil ongi Rootsi koroona olukord Põhjamaade parim.

Islandil on koroona olukord kiiresti halvenenud viimase nädala jooksul. Islandil on viimased kuu aega elatud piirangutevaba elu, aga seoses Delta variandi kiire levikuga on piirangud uuesti taastatud.

Miks on Rootsi olukord nii hea? Otsest seletust sellele ei osata anda. Rootsis on veidi rohkem inimesi vaktsineeritud kui Soomes. Põhjus võib olla selles, samuti selles, et Delta variant pole Rootsi veel jõudnud.

Ruotsissa on nyt Pohjoismaiden paras koronatilanne – siihen on useita syitä

Deltavariantti on levinnyt Ruotsiin hitaasti, mikä on todennäköisesti yksi syy maan hyvään tautitilanteeseen. Naapurimaassamme Ruotsissa koronatilanne on tartuntamäärien valossa tällä hetkellä Pohjoismaiden paras. Ruotsissa uusia tartuntoja on kuluneen viikon aikana todettu päivässä keskimäärin 3,05 per 100 000 asukasta. Suomessa luku on 7,29, Norjassa 3,36, Tanskassa 13,35 ja Islannissa 20,86.

Kommentaarid
(Külastatud 2,358 korda, 1 külastust täna)