Portugalis soovitatakse vaktsineerida koroona vastu ainult 12-15-aastased tervisehäiretega lapsed

Kuigi Portugali poliitikud sooviksid koroona vastu ära vaktsineerida kõik lapsed alates 12. eluaastast, soovitab riiklik vaktsineerimise ekspertkomisjon vaktsineerida vaid 12-15-aastaseid tervisehäiretega lapsi.

12-15-aastaste puhul soovitatakse vaktsineerida neid, kel on näidustused, et COVID-19 haigus võib olla neile eluohtlik, vahendab Portugali väljaanne Público.

Público allikate väitel pole veel mitte üheski riigis mindud laste massilise vaktsineerimise teed, kuna pole teada vaktsiini pikaajalised kõrvaltoimed lastele. Nagu teada, on igal vaktsiinil kõrvaltoimed ja laste puhul, kellel jaoks pole koroonahaigus üldiselt ohtlik, võib vaktsiinidest saadav kasu olla väiksem kui võimalik kahju, vahendab Portugal Resident.

Portugalis samas rõhutatakse, et vaktsineerimine pole kohustuslik, seega ei saa kedagi sundida lapsi vaktsineerima. See on oluline info, kui arvestada, et kõik praegu kasutatavad koroonavaktsiinid on eksperimentaalsed, ehk alles väljatöötamise järgus, ja neile on antud kasutusluba tingimuslikult.

Kuivõrd vaktsiinid on saanud kasutusloa praeguse hädaolukorra tõttu ja kõige suuremas ohus on eakad inimesed, siis peaks vaktsineerimine piirduma eakate inimestega. Praegu pole veel piisavalt tõendatud, et vaktsiinid oleksid efektiivsed ja ohutud.

Ka maailma terviseorganisatsioon WHO leiab, et lapsed ei peaks olema vaktsineerimisel prioriteet olukorras, kus miljonid eakad inimesed on veel vaktsineerimata vaktsiinide puuduse tõttu.

Kommentaarid
(Külastatud 362 korda, 1 külastust täna)