Piirivalve info: Helsingi sadama kaudu kasvab reisijate arv, sisepiiril kaob kontroll 25. juulil

Soome piirivalve värske ülevaate kohaselt kasvas eelmisel, 28. nädalal taas Helsingi sadama kaudu reisinud inimeste arv. Eestist tuli 47 324 reisijat, mida on 4567 võrra enam kui eelneval nädalal.

Piirilt saadeti tagasi 16 välismaalast, mida on 11 võrra vähem kui eelneval nädalal. Peamine tagasisaatmise põhjus oli oht rahvatervisele.

Soome piirivalvurid jätkasid reisijate nõustamisega Tallinna sadamas. Soome piirivalve soovituste põhjal loobus Tallinnast Helsingisse sõitmisest eelmisel 28. nädalal kokku 12 isikut. Nädal varem oli neid 20.

Soome piirivalve alustas eelmisel nädalal piiriületuse rikkumiste osas 53 menetlust, nädal varem oli neid 27. Põhilised rikkumised olid ebaseadusliku piiriületuse organiseerimine, liikluse ohustamine, veesõiduki joobes juhtimine, maaletuleku keelu rikkumine, piirikuritegu ja valede isikuandmete esitamine.

Soome piirivalve abistab sadamas ka Helsingi linna terviseametnikke kohustusliku tervisekontrolli teostamisel. Piirivalve valvab üldist korda ja ohutust ning võtab kasutusele meetmed, kui reisijad keelduvad kohustuslikust tervisekontrollist.

Soomes kaob piirikontroll Euroopa Liidu sisepiiril 25. juulil, pärast mida keskendutakse välispiirile. Ametialase abi andmist tervisekontrolli töötajatele jätkatakse ka sisepiiril.

Kommentaarid
(Külastatud 2,086 korda, 1 külastust täna)