Paanika Iisraelis – Pfizeri vaktsiini efektiivsus kukub kivina

Iisraelis on alandatud Pfizeri vaktsiini efektiivsust seoses riigis kulutulena leviva koroona Delta variandiga. Nüüd leitakse, et vaktsiin hoiab ära 64 protsenti nakatumistest, kui veel maikuus väideti, et see on 94 protsenti.

Iisraeli valitsus peab olukorda väga murettekitavaks. Nüüd on hakatud riigis paaniliselt vaktsineerima lapsi vanuses 10-19 eluaastat, et hoida ära viiruse Delta variandi levikut.

Samas väidetakse jätkuvalt, et vaktsiin kaitseb raske haigestumise eest, hoides ära haiglasse sattumise 93 protsendil vaktsineeritutest. Veel maikuus väideti, et see number on 98 protsenti, vahendab Ynet.

Inglismaal, kus samuti levib kulutulena Delta variant väidetakse jätkuvalt, et kaks doosi Pfizeri vaktsiini hoiab ära 90 protsenti nakatumistest, samas kui ühe doosi puhul on efektiivsus vaid 35 protsenti. Inglismaal leitakse, et kaks doosi Pfizeri vaktsiini hoiab raske haigestumise ära 90 protsendil juhtudest, vahendab Daily Mail.

Iisrael on üks maailma kõrgeima vaktsineeritusega riike, kus 57 protsenti kogu elanikkonnast on vaktsineeritud.

Iisraelis tuvastati eile esmaspäeval ligi 2600 koroonaga nakatumist, mida on üle kahe korra enam kui nädal tagasi. Haiglaravil on praegu veel vaid 35 patsienti. Nakatumiste tipp oli Iisraelis jaanuaris, mil iga päev lisandus ligi 10 000 uut nakatumist.

Nii Iisraelis kui Inglismaal tahetakse sügisel võtta kasutusele kolmas vaktsiinidoos, et piirata koroona levikut.

נתונים מעודכנים: ירידה ביעילות החיסון בארץ, עדיין מונע תחלואה קשה ב-93%

לפי נתוני משרד הבריאות, יעילות החיסון מפני הדבקה צנחה ל-64% בחודש האחרון, על רקע התפשטות זן דלתא וביטול ההגבלות. עם זאת, ההגנה מפני מחלה קשה ואשפוז עדיין גבוהה מאוד. בכיר בצוות לטיפול במגיפות: “נתונים מטרידים”. בדיון הצוות הלילה לא התקבלה החלטה בנוגע לחיסון שלישי

Kommentaarid
(Külastatud 1,595 korda, 1 külastust täna)