Maailma terviseorganisatsioon: Maailmas kasvab taas koroonaga nakatumiste ja koroonasurmade arv

Maailma terviseorganisatsioon WHO edastas hoiatuse, et maailmas kasvab taas koroonaviirusega nakatumiste ja koroonasurmade arv.

Koroonasurmade arv pööras eelmisel nädalal tõusule pärast 9 nädalat väldanud langust. See tähendab, et keset suve lähevad riigid üksteise järel lukku ning lootus ilusast suvest on kustumas, vahendab South China Morning Post.

Eelmisel nädalal registreeriti maailmas üle 55 000 koroonasurma, kasv võrreldes üle-eelmise nädalaga 3 protsenti.

Nakatumiste arv kasvas eelmisel nädalal 10 protsenti ligi 3 miljonini, suurimad nakatumiste numbrid registreeriti Brasiilias, Indias, Indoneesias ja Suurbritannias.

Nakatumiste kasvu seostatakse vähese vaktsineerituse määra, piirangute leevendamise ja Delta variandi kiire levikuga maailmas. Delta varianti on tuvastatud juba 111 riigis ja lähimate kuude jooksul muutub see levinuimaks koroona variandiks maailmas.

Koroonasurmade arv lööb uusi rekordeid Venemaal, samuti on väga palju surmajuhtumeid Argentiinas. Belgias on nakatumiste arv nädalaga kahekordistunud. Suurbritannias registreeriti rekordiline nakatumiste arv viimase 6 kuu jooksul.

Myanmaris töötavad krematooriumid ööpäev läbi ning Indoneesias registreeritakse igapäevaselt ligi 1000 koroonasurma ja 54 000 nakatumist. Veel kuu aega tagasi oli Indoneesias vaid 8000 nakatumist päevas.

USA-s, kus vaktsineeritus on üks kõrgemaid maailmas, kahekordistus nakatumiste arv ühe nädala jooksul. Nüüd on USA-s ööpäevane uute nakatumiste arv ligi 24 000. Surmade arv püsib veel väike, ligi 260 ööpäevas.

Jaapani pealinnas Tokios kehtestati neljandat korda pandeemia aja jooksul eriolukord, seda vahetult enne olümpiamängude algust. Jaapanis kasvab kiiresti nakatumiste arv ja haiglad täituvad patsientidega. Astatundjate väitel võib mängude ajal lisanduda igapäevaselt tuhandeid koroonaga nakatumisi. Lõuna-Korea pealinnas Soulis on kehtestatud suure nakatumiste arvu tõttu karmid distantsi piirangud.

Hispaanias, eriti aga Barcelona piirkonnas on taas kehtestatud öine komandanditund. Londoni linnapea Sadiq Khan teatas, et näomaskid jäävad kohustuslikuks metroodes, bussides ja taksodes pärast seda, kui järgmisel nädalal kaotatakse Inglismaal suuremad piirangud. Itaalia valitsus hoiatas inimesi, et kui nad välismaale lähevad, võib neid naastes oodata karantiini kohustus.

WHO hoiatas riike, et kuigi paljudel on soov kaotada piiranguid, annab see võimaluse viirusele levimiseks. USA-s on 160 miljonit inimest ehk 55 protsenti elanikkonnast täielikult vaktsineeritud, aga nooremad inimesed pole näidanud üles erilist huvi vaktsineerimise vastu.

Kommentaarid
(Külastatud 283 korda, 1 külastust täna)