Luksemburgi peaminister viidi koroonaga haiglasse, nakatus peale ELi tippkohtumist

Luksemburgi peaminister Xavier Bettel viidi eile pühapäeva, 4. juuli hommikul koroonaga haiglasse. Varem tuvastati tal koroonaga nakatumine ning ta viidi haiglasse kontrolli.

48-aastane Bettel andis positiivse koroonaproovi juunikuu lõpus ehk kaks päeva pärast seda, kui ta oli osalenud ELi tippkohtumisel. Pärast seda leiti, et peaminister polnud kontaktis teiste ELi riikide juhtidega, vahendab RTL.

Bettel oli enne nakatumist saanud ühe doosi AstraZeneca koroonavaktsiini. Luksemburgis on viimastel päevadel koroonaga nakatumiste arv plahvatuslikult kasvanud. Laupäeval registreeriti 630 000 elanikuga riigis 136 uut nakatumist, viimati oli nii kõrge nakatumiste arv mitu kuud tagasi.

Covid-19 infection: Xavier Bettel under medical observation for 24 hours

Following his positive Covid test on 27 June, the Prime Minister was admitted to hospital on Sunday morning. He is undergoing additional tests and analyses. The Ministry of State confirmed this afternoon that out of precaution, the Prime Minister will remain under observation for 24 hours, unless otherwise advised by doctors.

Kommentaarid
(Külastatud 303 korda, 1 külastust täna)