Leedu karmistab seoses koroona Delta variandiga piiriületuse piiranguid

Leedu karmistab seoses koroonaviiruse Delta variandi levikuga piiriületuse piiranguid alates esmaspäevast, 5. juulist. Misiganes riigist sisenejad peavad esitama tõendi negatiivse koroonatesti, vaktsineerimise või koroonahaiguse läbipõdemise kohta.

Need, kes on koroonahaiguse läbi põdenud, on immuunsed 180 päeva ehk 6 kuu jooksul. Nii nagu varem, peavad kõik täitma Leetu sisenemisel ankeedi.

Ülejäänud piirangud sõltuvad sellest, millisest riigist inimesed Leetu tulevad. need, kes tulevad Euroopa Liidu klassifikatsiooni kohaselt madala nakatumise tasemega ehk rohelistest riikidest, peavad esitama tõendi negatiivse koroonatesti kohta, aga ei pea jääma isolatsiooni. Varem nendest riikidest tulijatelt testi ei nõutud, vahendab lrt.lt.

Need, kes tulevad kollastest ehk mõõduka nakatumise tasemega riikidest, peavad esitama tõendi negatiivse koroonatesti kohta ja tegema uue testi 3-5 päeva pärast Leetu tulekut. Mobiilsetesse testimispunktidesse saab registreerida kas veebi (1808.lt) või telefoni (1808) teel.

Punastest või hallidest riikidest tulijad ning väljastpoolt Euroopa Liitu tulijad peavad jääma 10 päevaks isolatsiooni, kui nad pole immuniseeritud.

Kommentaarid
(Külastatud 601 korda, 1 külastust täna)