KUUM: Soomes väljus metsapõleng kontrolli alt, tules üle 100 hektari metsa, inimesi evakueeritakse

Soome põhjaosas Põhja-Põhjanmaal Kalajokis on puhkenud suur metsapõleng, kus tules on üle 100 hektari metsa.

Kohalik päästekeskus andis teada, et tule levik on väljunud kontrolli alt ja palub piirkonnas liikuvatel inimestel lahkuda. Teed peaksid jääma päästesõidukitele ja mobiili leviala ametnikele kasutamiseks.

Päästekeskus on andnud ohuteate Rautio külale. Tulekahju süttis juba esmaspäeval, aga see suudeti kustutada. Täna kolmapäeva õhtul hakkas tuli uuesti levima.

Kohaliku päästekeskuse info kohaselt väljus põleng kontrolli alt ning levib edasi puude latvade kaudu. Päästekeskus on hakanud tule eest taanduma ja tehnikat minema viima. Kohal on kümneid päästeüksusi ja kaks päästekopterit. Koptereid on palutud lisaks.

Metsa on põlenud üle 100 hektari. Tegemist on kohaliku päästekeskuse ajaloos suurima metsapõlenguga. Lähim asula on põlengu kohast 5 kilomeetri kaugusel. Politsei on kutsutud kohale, et hakata inimesi evakueerima.

Põlengu puhkemise põhjus on tugev tuul. Kui tuli tõuseb kuuskede latvadesse, levib see seal kiiresti edasi. Suits ulatub kümnete kilomeetrite kaugusele, aga ohtlik on suits põlengu läheduses.

Kommentaarid
(Külastatud 706 korda, 1 külastust täna)