KUUM: Soomes lisandus ööpäevaga 300 koroonaga nakatumist, kaalutakse piirangute karmistamist

Soomes lisandus täna neljapäeval, 8. juulil viimase ööpäevaga 300 uut koroonaviirusega nakatumist. Kiire nakatumiste arvu kasvu tõttu kaalutakse Soomes piirangute karmistamist.

Kuivõrd nakkus levib praegu baarides ja söögikohtades, siis kaalutakse toitlustusasutustele täiendavate piirangute kehtestamist. Söögikohtade lahtiolekuaegu piiratakse teatud piirkondades, ütles terviseameti terviseohustuse osakonna juhataja Mika Salminen.

Viimati registreeriti Soomes 300 koroonaga nakatumist eelmise nädala kolmapäeval 30. juunil. Enamus uutest nakatumistest on seotud Peterburis toimunud jalgpalli EM-i matšide ja neid vaatama sõitnud Soome jalkaturistidega. Lisaks on olnud piirkondlikke suuremaid nakkusekoldeid.

Praegu on söögikohad avatud piiranguteta, välja arvatud Helsingis ja Uusimaal. Uusimaal on lubatud lahtiolekuaeg 05-01. Salmineni hinnangul tulevad mitmetes piirkondades karmimad piirangud.

Peterburist on praegu seisuga sisse toodud 450 nakatumist. Asja hea pool on see, et Peterburis käinud inimesed on olnud korralikult karantiinis ja tänu sellele pole nakkus eriti levinud. Samuti loodetakse, et vaktsineerimine aitab koroona uut lainet ära hoida. Vaktsiinide puhul aga annab kaitse Delta variandi vastu vaid kaks vaktsiinidoosi.

Kommentaarid
(Külastatud 2,168 korda, 1 külastust täna)