KUUM: Soomes kavandatakase piirangute taastamist

Alles äsja Soomes leevendati piiranguid, kui juba kavandatakse seoses koroona kiire levikuga uusi piiranguid.

Sotsiaal- ja terviseministeerium on piirangud juba ette valmistanud ja need peab kinnitama valitsus. See tähendab, et praegu Uusimaal kehtivad koroona kiire nakatumiste arvu kasvu piirangud laienevad ka teistele piirkondadele: Päijät-Häme, Kymenlaakso ja Edela-Soome.

Uusimaal tohib praegu alkoholi müüa kuni keskööni ja söögikohad tuleb sulgeda tund hiljem. Põhiliselt toitu pakkuvates söögikohtades tohib olla kasutusel 75 protsenti kliendikohtadest ja põhiliselt alkoholi müügiga tegelevates kohtades on lubatud pooled kliendikohad, vahendab Ilta-Sanomat.

Valitsus teeb vastava otsuse piirangute kohta kõige varem järgmise nädala neljapäeval. Veel pole teada, kas lisaks söögikohtadele tulevad ka muud piirangud nagu kogunemiste piirangud. Nende osas teevad otsused omavalitsused ja kohalikud valitsusasutused.

Seda veel ei osata öelda, kas suve lõpu üritused ära jäetakse. See sõltub epideemia olukorrast.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008131128.html

Kommentaarid
(Külastatud 2,697 korda, 1 külastust täna)