KUUM: Pariisis puhkesid massirahutused peale seda, kui president Macron teatas, et kõik meedikud tuleb ära vaktsineerida ja kohvikusse pääseb ainult koroonapassiga

Pariisis puhkesid eile, 14. juulil massilised rahutused peale seda, kui president Emmanuel Macron tegi teatavaks, et kõik meedikud peavad laskma end ära vaktsineerida ning kohvikutesse pääseb edaspidi ainult koroonapassiga.

Rahvas skandeeris “Liberté”, mis tähendab vabadust. Eile oli Prantsusmaal rahvuspüha, nn Bastille päev, revolutsiooni aastapäev. Rahvast saadeti laiali saatma märulipolitsei koos pisargaasiga. See ajas inimesi veel rohkem vihale, mistõttu hakati süütama tänaval autosid ja prügikaste.

Tänavatel avaldasid meelt põhiliselt kohvikuomanikud, meedikud ja lapsevanemad, kes pole rahul valitsuse uute nõudmistega. Veel aprillis lubas president Macron, et vaktsiinipassidega ei hakata ühiskonda lõhestama, aga nüüd asi muutus. Prantsusmaal ollakse hirmus uue koroonalaine ees, seetõttu tahetakse ajada inimesi vaktsineerima, vahendab Daily Mail.

Kommentaarid
(Külastatud 1,478 korda, 1 külastust täna)