KUUM: Maailma terviseorganisatsioon hoiatab uue koroona laine eest Euroopas – ohus on kõik, kes pole kahe doosiga vaktsineeritud

Koroonaga nakatumiste arv on hakanud Euroopas taas kasvama pärast 10 nädalat kestnud langust. Euroopat ootab ees uus koroona laine, kui inimesed reeglitest kinni ei pea, ütles Maailma terviseorganisatsiooni WHO Euroopa juht Hans Kluge täna, 1. juulil toimunud pressikonverentsil.

Kluge väitel muutub olukord kiiresti ja nädalaga on nakatumiste arv Euroopas kasvanud 10 protsenti. Murettekitav on uue, Delta variandi kiire levik.

Prognooside kohaselt vallutab Delta variant Euroopa augustikuus. Seetõttu tuleb võtta tarvitusele meetmed, et hoida ära haiguse uus laine. WHO andmetel on Delta ehk India variant 40-60 protsenti nakkavam kui Alfa ehk Briti variant.

WHO andmetel aitab koroonavaktsiin ka Delta variandi vastu, aga selleks on vaja saada kaks doosi. Euroopas on aga kahe doosiga vaktsineeritud vaid 24 protsenti inimestest. Pooled eakad ja 40 protsenti meedikutest on Delta variandi vastu kaitsmata.

Kommentaarid
(Külastatud 1,476 korda, 1 külastust täna)