KUUM: Helsingis, Vantaal ja Espoos alustati inimeste kiirkorras vaktsineerimist teise doosiga, aga kõigile ei pruugi vaktsiine jaguda

Delta variandi hirmus hakati Helsingis, Vantaal ja Espoos inimesi kiirkorras vaktsineerima teise doosiga, aga kõigile ei pruugi vaktsiine jaguda.

Kui varem kavandati inimeste vaktsineerimist teise doosiga 12 nädalat ehk 3 kuud peale esimest doosi, siis nüüd toodi teise doosi andmine 8 nädala ehk 2 kuu peale, vahendab Yle.

Vabu teise doosi aegu on aga piiratud arvul, seetõttu ei pruugi kõik jaole saada. Kõige lihtsam on broneerida vaktsineerimise aeg internetis.

Terviseamet soovitab AstraZeneca vaktsiini puhul võtta teine doos 8-12 nädalat peale esimest doosi. Pfizer-BioNTechi ja Moderna vaktsiinide 12-nädalast vahet kahe doosi vahel võib lühendada, kui vaktsiinide saadavus on hea ja kui see ei ohusta kellegi esimese doosi saamist.

Terviseameti hinnangul aga annab pikem vahe kahe doosi vahel parema ja kauem kestva kaitse koroonahaiguse vastu.

Helsingis ja Espoos on pop-up vaktsineerimiskohad, kus saab esimese doosi ilma eelneva registreerimata. Selline ajutine vaktsineerimiskoht on näiteks täna teisipäeval, 20. juulil Kontula raamatukogu ja tervisekeskuse vahel ning homme neljapäeval Vuosaaris Vuotalo juures kell 8-14. Espoos on pop-up punkt avatud pühapäeval Iso Omena kaubanduskeskuses.

Vantaal avati käesoleval nädalal vaktsineerimispunkt Tikkurilas Dixi kaubanduskeskuses.

Koronarokotuksiin potkitaan vauhtia pääkaupunkiseudulla: tehosteen voi nyt ottaa aiemmin – aikoja ei kuitenkaan ole välttämättä kaikille halukkaille

Helsingissä ja Espoossa on käytössä myös pop up -rokotuspisteet, joista voi hakea ensimmäisen koronarokotuksen ilman ajanvarausta. Toisen koronarokotteen ottamista voi nyt aikaistaa pääkaupunkiseudulla. Asiasta tiedottavat Helsinki (siirryt toiseen palveluun) , Vantaa (siirryt toiseen palveluun) ja Espoo (siirryt toiseen palveluun) . Rokotusta on mahdollista aikaistaa neljällä viikolla, eli sen voi ottaa kahdeksan viikkoa ensimmäisen rokotuksen jälkeen, aiemman 12 viikon sijaan.

Kommentaarid
(Külastatud 496 korda, 1 külastust täna)