KUUM: Eestis kasvab kiiresti koroonaga nakatumiste arv, Eesti on läinud Rootsist ja Lätist mööda

Sarnaselt Soomega kasvab Eestis kiiresti koroonaga nakatumiste arv. Eesti on läinud mõne päeva jooksul mööda nii Rootsist kui Lätist.

Kui veel neljapäevase seisuga oli Eestis 29 nakatumist 100 000 elaniku kohta 14 päeva jooksul, siis täna pühapäeval on see number juba 39.  Võrdluseks, Rootsis on see number 32 ja Lätis 36. Rootsis on Lätis on trend langev, Eestis kasvav, selgub Maailma terviseorganisatsiooni WHO ülevaatest.

Soome on läinud mööda ka Eestist ja Soomes on nakatumiste number juba 54. Soomes on kahe nädalaga nakatumiste arv enam kui kahekordistunud.

Väga kiiresti kasvab nakatumiste arv veel Iisraelis, Prantsusmaal, Maltal, Belgias, Taanis, Kreekas, Hollandis, Luksemburgis, Hispaanias, Portugalis, Ühendkuningriigis ja Küprosel.

Kõige hullem on olukord praegu Küprosel, kus kahe nädalaga on nakatumiste arv enam kui kuuekordistunud ja nakatumiste number on 997 nakatumist 100 000 elaniku kohta 14 päeva jooksul. See on praegu maailmas üks kõrgemaid nakatumiste tasemeid, eespool on veel Seišellid ja Briti Neitsisaared, selgub New York Timesi ülevaatest.

Kõige kiirem aga on nakatumiste kasv Maltal, kahe nädala jooksul tervelt 14 korda. Maltal on Euroopa riikidest kõige enam inimesi vaktsineeritud, kahe doosiga tervelt 69 protsenti elanikkonnast, selgub New York Timesi ülevaatest. Võrdluseks, Eestis on vastav tase vaid 33 protsenti.

Kommentaarid
(Külastatud 6,146 korda, 1 külastust täna)