KUUM: AstraZeneca vaktsiin ei töötagi – pooled vaktsineeritud jäävad ikkagi haigeks

Inglismaal on hakanud massiliselt haigestuma vaktsineeritud inimesed ja nagu selgub, siis ei kaitsegi AstraZeneca vaktsiin eriti koroona eest.

Nimelt, nagu on selgunud värske uuringu tulemusel, siis ilmnevad haigusnähud 45 protsendil nendest, keda on vaktsineeritud AstraZeneca vaktsiiniga. Pfizeri vaktsiini puhul ilmnevad haigusnähud vaid 15 protsendil vaktsineeritutest, vahendab Daily Mail.

Londoni Imperial College’i ülikooli teadlaste hinnangul annab AstraZeneca vaktsiin koroona Delta variandi vastu vaid 55-protsendilise kaitse. Pfizeri ja Moderna puhul on see praegustel andmetel 85 protsenti.

Need numbrid on järjekordne tagasilöök AstraZeneca vaktsiini jaoks, mille puhul tuvastati palju kehvem mõju ka eakate inimeste puhul. Praegu loodetakse veel selle peale, et vaktsiin siiski hoiab ära rasked, see on haiglaravi nõudvad ja surmaga lõppevad haigusjuhud.

AstraZeneca jab is least likely to protect against symptomatic Covid

Up to 45% of those doubled jabbed with AstraZeneca could get symptoms But just 15% of people who got Pfizer are at risk of developing symptoms SAGE data shows all jabs slash hospitalisation and death risk by up to 96% Britons double-jabbed with the AstraZeneca vaccine may be three times more likely to get symptoms of the virus than those who got Pfizer and Moderna, according to SAGE figures.

Kommentaarid
(Külastatud 2,236 korda, 1 külastust täna)