Koroonavaktsiinile järgnenud menstruatsioonihäireid on olnud Soomes palju

Menstruatsioonihäirete kohta on tulnud viimasel ajal väga palju kaebusi, ütles Soome ravimiameti Fimea ravimiohutuse osakonna juhataja Liisa Näveri.

Selliseid, arvatavalt vaktsineerimisega seotud kaebusi menstruatsioonihäirete kohta on tulnud Fimeasse kokku üle 100, vahendab Iltalehti.

Kaebusi on mitmesuguseid: näiteks kas on menstruatsioon olnud liiga vara või edasi lükkunud, nad on kas tavapärasest vererohkemad või on üldse ära jäänud. Ükski konkreetne häire teiste seast välja ei paista.

Kõik menstruatsiooniga seotud häired on pandud kirja kui leebed kõrvaltoimed. Praegu pole veel täit selgust, kas kõik need häired on seotud vaktsiinidega või mitte. Menstruatsioonihäirete üks levinumaid põhjustajaid on näiteks stress.

Teistes riikides on samuti tulnud teateid vaktsineerimisele järgnenud menstruatsioonihäirete kohta. Rootsis on selliseid kaebusi 300-400, Taanis enam kui 1000.

Koronarokotteen jälkeisiä kuukautishäiriöitä raportoitu runsaasti myös Suomessa

Aiemmin koronarokotteen jälkeisiä kuukautishäiriöitä on raportoitu ulkomailla, nyt ilmoituksia on tullut Suomessakin. – Kuukautishäiriöistä on tullut viime aikoina runsaasti ilmoituksia, kertoo lääketurvallisuusyksikön päällikkö Liisa Näveri Fimeasta. Koronarokotteiden haittavaikutusilmoituksia kerätään lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimeassa. Kuukautishäiriöihin liittyviä ilmoituksia on tullut yhteensä yli 100 kappaletta.

Kommentaarid
(Külastatud 1,951 korda, 1 külastust täna)