Kole prognoos: jalka-EM viib Inglismaal koroonaga nakatumised taas tippu

Jalka-EM turniir võib tõsta Inglismaal koroonaga nakatumiste arvu 100 000 peale päevas ja see prognoos tehti enne seda, kui Inglismaa jõudis finaali.

Londoni King’s College’i ülikooli teadlased tegid kindlaks, et nakkus levib praegu 18-24-aastaste noorte seas ja nakkus levib rohkem meeste kui naiste seas. Nakatumiste arv kahekordistub iga 6 päevaga, vahendab Daily Mail.

Teadlased tegid kindlaks, et koroona levib põhiliselt noorte meeste hulgas, kes vaatavad kambakesi koos jalgpalli kas kodus või pubides. Nakatumiste arv kasvab 100 000 peale päevas juba 19. juuliks ehk kaks nädalat varem kui valitsus oli prognoosinud.

Juunikuus kasvas Inglismaal nakatumiste arv neli korda. Šoti arstid on juba õnnelikud, et Šotimaa võistkond EM-il alagrupist edasi ei pääsenud – see hoidis ära nakatumiste suurema kasvu. Šotimaal täheldati nakatumiste kiiret kasvu alagrupi mängude ajal.

Covid cases could hit 100,000 a day by July 19, surveillance suggests

King’s College London scientists estimated infections in England are doubling every six days at present They said Covid cases were 30 per cent higher in men than women, with 18 to 24-year-olds having the most Unvaccinated Britons were also three times more likely to have Covid than those who were double-jabbed Professor Steven Riley said men may be more likely to have Covid because of watching Euro 2020 Britain’s daily Covid cases could breach 100,000 by July 19 – two weeks earlier than ministers feared, a major surveillance study warned today.

Kommentaarid
(Külastatud 161 korda, 1 külastust täna)