Kas teadsid? Soome tugevaim naine on eestlanna Annika Karhu

Soome tugevaim naine on 38-aastane eestlanna Annika Karhu, varasema nimega Eilmann.

Soome edelaosas Loimaal talus karjatalitajana töötanud naine käis 2016. aastal vaatamas treener Tatu Karhu jõusaalis. Mees asetas naise ette 300-kilose ratta ja arvas, et treenimata naine seda liigutada ei suuda. Mehel vajus suu lahti, kui naine selle kerge vaevaga mitu korda ümber keeras, vahendab Ilta-Sanomat.

Annika samas arvas, et mees teeb nalja. Kui ta oli ratast mitu korda ringi keeranud, küsis treenerilt, et kas piisab. Mees ei öelnud midagi. Nüüd on Annika treeneriga abielus.

Kahe lapse ema Annika võib kerge vaevaga keerata ümber sõiduauto. Naisest on valminud dokumentaalfilm Suomen vahvin nainen (Soome tugevaim naine). Film on eetris täna 12. juuli õhtul TV1 pealt kell 21.35.

Naine räägib filmis toitumise kohta, et igasugused dieedid võib ära unustada. Ta sööb täiesti tavalist toitu. Ta sööb päris palju, sest tema hobi jõutõstmine võtab palju energiat.

Annika pälvis 2018. aastal tiitli Soome tugevaim naine. Euroopa meistrivõistlustel on ta tulnud neljandaks. Treeningud üha jätkuvad. Käesoleva 2021. aasta algul oli ta Soomest ainsana naiste World Ranking edetabelis 63–82 kiloste klassis 12. kohal.

Eesti maatalust pärit Annika kasvas tugevaks talutöid tehes, kuna kõike tehti käsitsi ilma masinateta. Koolis teda kiusati. Ühel korral sai tal aga kiusamisest villand ja ta virutas endast neli aastat vanemale kooli suurimale kiusajale. Sellest piisas. Koolikaaslased ja isegi õpetajad austasid Annikat pärast seda.

Treeningul tõstab Annika 95-kiloseid kivipalle 130 sentimeetri kõrgusele.

Siin on Annika raskuste tõstmise stiilinäide:

Kommentaarid
(Külastatud 1,305 korda, 1 külastust täna)