Jalka EM-il käinud soomlased on vältinud nakatumiste jälitajaid – see seletab plahvatuslikku koroonaga nakatumiste kasvu

Helsingi ja Uusimaa ravipiirkonna nakkushaiguste peaarst Asko Järvinen ütles, et jalgpalli EM-il käinud soomlased on vältinud nakatumiste jälitajaid.

Nii on näiteks ühes Helsingi-lähedases omavalitsuses suudetud kätte saada vaid kolmandik bussiga Peterburis käinud jalkafännidest. See on üks põhjusi, miks on Soomes pööranud koroonaga nakatumised kiirele tõusule, vahendab Ilta-Sanomat.

Kui varem on nakatumiste ahelad suudetud hästi avastada, siis jalkaturistide puhul asi muutus. Tagajärjed on kõigile hästi näha. Kui nakkuseahelaid ei suudeta avastada ja katkestada, siis kasvab nakatumiste arv kiiresti.

Osalt seletatakse kiiret nakatumiste arvu kasvu ka Delta mutatsiooni levikuga. Delta variandi osakaal on Soomes juba 80 protsenti. Delta variant levib varasematest kergemini.

Kui nakkuseahelaid ei suudeta katkestada, levib nakkus kiiresti inimeste lähiringis. Seetõttu soovitatakse asjasse suhtuda tõsiselt. Kui tuleb kõne tundmatult numbrilt suveajal, siis soovitatakse sellele vastata, eriti kui on olnud kokkupuuteid teiste inimestega. Kui nakatumiste jälitajate kõnedele ei vastata, võib tulla tegemist ka politseiga, sest politseilt võidakse paluda ametialast abi isikute tabamiseks.

Kommentaarid
(Külastatud 453 korda, 1 külastust täna)