Iisraeli valitsus: Pfizeri vaktsiin kaitseb koroona Delta variandi vastu palju vähem kui ametivõimud lootsid

Firmade Pfizer-BioNTech koroonavaktsiin on palju nõrgem koroona Delta variandi vastu kui loodeti. Iisraelis vaktsineeriti 61 protsenti elanikest kiiresti ära Pfizeri vaktsiiniga, aga nüüd on riigis suur koroonaplahvatus.

Vaktsiinide kaitsevõime viiruse Delta tüve vastu on palju väiksem, kui me lootsime, tunnistas Iisraeli peaminister Naftali Bennett. Ta lisas, et praegu veel ei teata, kui suur see kaitse on, aga see on palju väiksem, kui loodeti. „Me kõik ootasime vähenemist, aga faktid näitavad, et mingit vähenemist pole, ei siin ega mujal maailmas,” lisas Bennett.

Delta variant on India terviseministeeriumi poolt nimetatud topelt-mutantviiruseks, sest selles on koos kaks mutatsiooni: L452R ja E484Q. L452R on mutatsioon, mis tuvastati koroona Kalifornia variandi puhul ja E484Q esineb nii Brasiilia kui Lõuna-Aafrika variantide puhul.

Mõlemad mutatsioonid on viiruse olulistes osades, mis võimaldavad tungimise inimese rakkudesse. Peaminister Bennett märkis ära nii Ühendkuningriigi kui USA, kus on kasutatud laialdaselt Pfizeri vaktsiini ja kus nakatumiste arv kiiresti kasvab, vahendab Daily Mail.

USA-s on koroonaga nakatumiste arv kahe nädalaga kasvanud 135 protsenti ehk üle kahe korra. Nakatumiste arv on kasvanud pea igas osariigis. Lisaks on kasv olnud väga kiire. Kasvab nii haiglaravil koroonapatsientide kui koroonasurmade arv.

Bennett ütles, et Delta variant levib kiiresti kogu maailmas, kaasa arvatud kõrge vaktsineeritusega riikides nagu Iisrael, Suurbritannia ja USA. Suurbritannias on viimastel päevadel kiiresti kasvanud koroonaga haiglasse sattunud laste arv – sellega tuleb arvestada ka mujal, märkis Bennett.

Bennett ütles, et vaktsiinid mingil määral kaitsevad viiruse vastu, aga ainult vaktsiinidest pole abi ning sellega tuleb arvestada.

Kommentaarid
(Külastatud 707 korda, 1 külastust täna)