Huvitav avastus: väljaheite siirdamine aitas meestel koroonast terveneda

Teadlaste arvates aitab väljaheite siirdamine koroonat ravida, kui kaks koroonaga nakatunud meest said Poolas terveks peale väljaheite siirdamist.

Tegemist oli meestega vanuses 19 ja 80 eluaastat. Varssavi ülikooli arstiteaduskonna teadlased tegid mao bakteriaalse põletikuga (C difficile) patsientidele väljaheite siirdamise. Samal ajal olid mehed nakatunud koroonaga. Pärast siirdamist tervenesid mõlemad mehed ka koroonast, vahendab Daily Mail.

Nüüd tahavad teadlased teha veel eraldi eksperimente, et veenduda, kas väljeheite siirdamine võib olla tõhus ravi koroona vastu.

Väljaheite siirdamisega viiakse inimese makku kasulikke mikroobe, mis aitavad parandada immuunsust. Siirdamisel viiakse päraku kaudu inimese organismi vedelat väljaheidet, mis on saadud tervelt doonorilt.

Kuivõrd praegu oli tegemist vaid kahe patsiendiga vanuses 19 ja 80 eluaastat pole teada, kas tervenemine toimus tänu väljaheite siirdamisele. Samas spekuleeritakse, et väljaheite siirdamine aitas tugevdada immuunsüsteemi, mis omakorda kiirendas tervenemist.

Uuring on avaldatud teadusajakirjas Gut.

Kommentaarid
(Külastatud 895 korda, 1 külastust täna)