Hea uudis: Tallink ei nõua enam Soome suunduvatel reisidel enne pardale minekut koroonatõendite esitamist

Tänu Soome parlamendi poolt vastu võetud ja esmaspäevast, 12. juulist jõustunud seadusemuudatusele seoses riiki sisenemise nõuetega ei nõua Tallink Grupp enam Soome suunduvatel reisidel COVID-i tõendite esitamist enne pardale tulekut.

Seni kehtis selle aasta märtsi lõpust Soome terviseameti tungival soovitusel kõigil Soome suunduvatel reisidel nõue esitada enne pardale tulekut kas negatiivne COVID-i testi tõend, vaktsineerimistõend või koroonaviiruse läbipõdemise tõend.

Kuna Soome piiriületuse uus mudel ja uued reeglid jõustusid alates 12. juulist, siis ei lasu ka laevafirmadel enam kohustust nõuda reisijatelt erinevaid COVID-i tõendeid enne pardale tulekut. COVID-i dokumentide ja tõendite kontrollimise võtab üle Soome piirivalve. Seega ei tähenda seadusemuudatus seda, et dokumentide kontroll kaob, vaid et antud dokumentide kontrolli teostatakse nüüdsest Soome saabudes Soome piiril.

Kommentaarid
(Külastatud 3,053 korda, 1 külastust täna)