Fooliumist mütsid tuleb ikka välja võtta: 20 USA diplomaati said Viinis mikrolainetega kiiritada

Aastaid on tehtud nalja kiiritamise ja selle vastu aitavate fooliumist mütside teemal, aga nüüd on asjaga tõsi taga. Nimelt said 20 USA diplomaati mikrolainetega kiiritada Austria pealinnas Viinis.

Tegemist on samalaadse nähtusega, mis avastati esimest korda 2016. ja 2017. aastal Kuuba pealinnas Havannas töötanud USA luurajatel ja diplomaatidel. Nähtuse täpne põhjus on veel välja selgitamata, vahendab The New Yorker.

Tervisehäirete sümptomid on peavalud ja uimasus, mis sarnanevad põrutusega. Mõnel juhul on see vajanud kuudepikkust ravi. Mõned on kuulnud valju heli enne haigusnähtude ilmnemist.

Tervisehäirete hulka kuulub ajukahjustus, mis arvatakse olevad mikrolainete või tugevate raadiolainete rünnaku tagajärg. Üks USA firma oli 2000ndatel aastatel välja töötanud sarnase käsirelva prototüübi, aga selle vastu ei tuntud USA-s huvi. Nüüd arvatakse, et see relv on teistes riikides kasutusele võetud. Tegemist on mikrolaine relvaga, mis kahjustab aju ja seda ilma, et inimene tunneks mingit kuumatunnet.

Praegu pole veel teada, kas tegemist rünnaku või millegi muuga. Viinis on saatkonna töötajad olnud hädas selle asjaga alates ajast, kui Joe Biden presidendiks kinnitati. Külma sõja ajal oli Viin oluline luuretegevuse keskus.

Vienna Is the New Havana Syndrome Hot Spot

Since Joe Biden took office, about two dozen U.S. intelligence officers, diplomats, and other government officials in Vienna have reported experiencing mysterious afflictions similar to the Havana Syndrome. U.S. officials say the number of possible new cases in the Austrian capital-long a nexus of U.S.

Kommentaarid
(Külastatud 830 korda, 1 külastust täna)