Erakordne lugu: Belgias koroonasse surnud naine oli nakatunud korraga kahe mutatsiooniga

Belgias suri märtsikuus koroonasse naine, kes oli korraga nakatunud nii alfa- kui beeta-mutatsiooniga. 90-aastane naine oli vaktsineerimata.

Naisel olid hingamisraskused, mistõttu pöördus ta haiglasse. Haiglas tehti naisele koroonatest. Proovi laboritulemused näitasid, et tal oli kaks aktiivset koroona mutatsiooni: alfa ja beeta, vahendab BBC.

Belgia arstide arvates oli tegemist esimese sellise juhtumiga ja et selliseid topeltnakatumisi esineb harva.

Üks kohalik arst arvas, et vanainimene sai nakkuse kahe erineva inimese käest. Mõlemad variandid liikusid siis Belgias ja on tõenäoline, et ta sai korraga nakkuse kahe inimese käest. Kahjuks pole teada, kellelt konkreetselt ta nakkuse sai.

Koroonaviirus nagu ka kõik teised viirused muteerub kogu aeg. Praegu levib Euroopa koroona Delta mutatsioon, mistõttu on hakatud uuesti piiranguid kehtestama.

Covid: Woman aged 90 died with double variant infection

Lead researcher Dr Anne Vankeerberghen, from the OLV hospital in Aalst, Belgium, said: “Both these variants were circulating in Belgium at the time, so it is likely that the lady was co-infected with different viruses from two different people. Unfortunately, we don’t know how she became infected.

Kommentaarid
(Külastatud 464 korda, 1 külastust täna)