Austraalias keerati Sydney päris lukku – kui lisandus 111 nakatumist ja 1 koroonasurm

Austraalias pandi suurim linn Sydney veel rohkem lukku pärast seda, kui tuvastati 111 koroonaga nakatumist ja registreeriti üks koroonasurm.

Inimesed ei tohi lahkuda oma elurajoonist ja avatud on ainult esmavajalikku toidukaupa müüvad poed. Isegi ehitustegevus pandi kaheks nädalaks seisma, vahendab Nine News.

Sydney on juba kolm nädalat olnud lukus, aga sellele vaatamata nakatumiste arv kasvas. Lisaks suri koroonasse üks 80ndates eluaastates mees.

Inimesed ei tohi kuni juuli lõpuni isegi tööle minna, välja arvatud juhtudel, kui nad töötavad meditsiini valdkonnas, vanurite hoolduses või hädaabi teenustes. Kõik need, kes käivad tööl, peavad tegema iga 3 päeva tagant koroonatesti.

Avatud tohivad olla ainult toidupoed ja apteegid, kõik ülejäänud kaubandus tohib olla veebipõhine. Kõik ehitused pannakse seisma kuni 30. juulini. See tähendab, et inimesed ei saa koju kutsuta koristajat ega remondimehi. Lubatud on ainult erakorralised vee- ja elektritööd. Igal pool, kus puututakse kokku teiste inimestega peab kandma maski.

Crisis meeting over tougher COVID-19 restrictions in NSW

9News understands the state government is considering measures such as police checkpoints, cameras that read number plates, and shutting down all retail across Greater Sydney to combat the high number of people who have been moving around in the community whilst infectious after the state recorded 97 new cases today.

Kommentaarid
(Külastatud 231 korda, 1 külastust täna)