34-aastane austraallane tegi nalja pärast läbi nii Pfizeri kui AstraZeneca vaktsiinikuuri

34-aastane Sydney elanik Tom Lees lasi end koroona vastu vaktsineerida kokku neli korda, seda nii AstraZeneca kui Pfizeri vaktsiiniga.

Mees rääkis, et võttis lihtsalt vaktsineerimise kohas sappa ja lasi süstid ära teha. Muidu saab Austraalias Pfizeri vaktsiiniga vaktsineerida alates 40. eluaastast. AstraZeneca vaktsiini pakutakse kõigile, vahendab news.com.au.

Tom näitas sotsiaalmeedias pilte oma vaktsineerimise tõendite kohta ja märkis, et on nüüd Delta variandi tulekuks valmis.

Meedikute väitel annab vaktsiinide segamine parema kaitse uute mutatsioonide vastu, aga härra Leesil on tehtud mõlema vaktsiini täielik kuur, kokku neli doosi. Oma esimese doosi AstraZeneca vaktsiini sai ta 31. märtsil. Pärast seda sai ta teise doosi AstraZenecat ja siis veel kaks doosi Pfizeri vaktsiini. Viimase Pfizeri doosi sai ta esmaspäeval.

Lees ise ei pea sellist tegevust lubamatuks, kuna ta pole midagi varastanud, vaid lihtsalt kasutanud võimalust.

Senised uuringud on näidanud, et kahte eri tüüpi vaktsiinide võtmine pole halvem kui sama vaktsiiniga kaks korda vaktsineerimine. Vastavad uuringud eri vaktsiinidega mitmekordse vaktsineerimise kohta aga puuduvad.

Kommentaarid
(Külastatud 1,156 korda, 1 külastust täna)