21 aastat Soomes elanud Iraani mees: Mul pole ühtegi sõpra

Soomes 21 aastat elanud Iraanist pärit kurdi mees Alan Salehzadeh kurdab blogis, et tal pole ühtegi sõpra.

Otsekohese ütlemise poolest tuntud mees on juba mõnda aega mõlgutanud mõtteid üldse Soomest ärakolimise peale, sest ta ei suuda kohaneda soomlaste kinnise kultuuriga. Alan märgib, et Soomes meestel peale oma pere suurt rohkem lähedasi suhteid polegi. Nad ei loo suhteid nagu soome naised, näiteks töö juures.

Lähis-Idast pärit mehe jaoks on Soomes väga raske, sest ta on harjunud rohkem suhtlema. Ta märgib, et Lähis-Idas on nii, et kõik, kellega oled koos kohvi joonud on sõbrad. Nende peale saab loota ja neile võib helistada, kui sul on probleemid. Lähis-Idas suhtlevad mehed nii palju, et naised kurdavad, et mees midagi muud ei tee, kui istub koos sõpradega ja joob kohvi. Soomes pole Alan veel kordagi läinud mõne teise mehega kohvi jooma.

Alan tunnistab, et on hädas, sest on Soomes oldud 21 aasta jooksul õppinud põhjalikult kohalikku keelt ja kultuuri, ajalugu ja tavasid. Ta on olnud tööl eri ministeeriumides ja ametites. Sealt aga pole ta saanud kaasa ühtegi sõpra ning endised kolleegid isegi ei tereta teda. Ta teretab ainult kõige lähedasemate kolleegidega.

Mees tunnistab, et oli aastaid lihtsalt vait ja kannatas. Samas tunnistab ta, et tal on palju sõpru mujal maailmas, muidu oleks elu väga üksildane.

Kommentaarid
(Külastatud 2,298 korda, 1 külastust täna)