Värske uuring: koroonal on geneetiline jalajälg, mis näitab, et see on loodud laboris

USA teadlased dr Stephen Quay ja Kalifornia Berkeley ülikooli füüsikaprofessor Richard Muller on teinud kindlaks, et koroonaviirusel on haruldane geneetiline jalajälg, mis kinnitab, et viirus on loodud laboris, ja pole kandunud loomulikul teel loomadelt inimesele.

Teadlased avaldasid pühapäeval artikli USA väljaandes Wall Street Journal, kus märgivad, et nn labori teooriat kinnitab puhas teadus – koroonal on geneetiline jalajälg, mida pole kunagi varem looduses koroonaviirustel esinenud.

Koroonal on geneetiline järjestus CGG-CGG, mida kasutavad teadlased laboris mõju võimendamiseks, aga mida muidu esineb haruharva. Mitte ühelgi looduslikul koroonaviirusel nagu SARS või MERS pole sellist geneetilist järjestust olnud.

Teadlaste väitel pole sellist järjestust looduses varem esinenud. See tähendab, et tegemist ei saa olla viiruse loomuliku muundumusega. Üks viirus ei saa sellist kombinatsiooni üle võtta, kui see ei esine teistel viirustel.

Praegu levib teadusringkondades üha enam arusaam, et koroonaviirus on loodud Hiinas Wuhanis viroloogia laboris ja pärast seda on Hiina teadlased peitnud jälgi, üritades luua muljet, et viirus on looduslikku päritolu. Laboriteooriat on palunud uurida ka USA president Joe Biden.

Opinion | The Science Suggests a Wuhan Lab Leak

The possibility that the pandemic began with an escape from the Wuhan Institute of Virology is attracting fresh attention. President Biden has asked the national intelligence community to redouble efforts to investigate. Much of the public discussion has focused on circumstantial evidence: mysterious illnesses in late 2019; the lab’s work intentionally supercharging viruses to increase lethality (known as “gain of function” research).

Kommentaarid
(Külastatud 977 korda, 1 külastust täna)