Uus kord: vaktsineeritutelt ei nõuta enam Soome sisenemisel koroonatesti tegemist

Soome terviseameti uue korra kohaselt ei nõuta Soome tulekul koroonatesti tegemist neilt, keda on koroona vastu vaktsineeritud.

Terviseamet andis teada, et on uuendanud piiriületuskohtades terviseametnikele suunatud juhiseid. Koroonatesti ei nõuta edaspidi reisijatelt, kes on saanud kaks vaktsiinidoosi ja teisest doosist on möödas  vähemalt kaks nädalat. Samuti ei nõuta testi tegemist neilt, kes on põdenud viimase 6 kuu jooksul koroonahaigust ja kes on saanud vähemalt ühe vaktsiinidoosi, millest on möödas vähemalt nädal aega.

Samuti ei nõuta testi tegemist neilt, kes on saanud ühe vaktsiinidoosi vähemalt kaks nädalat enne piiriületust. Sellisel juhul aga võetakse isikult kontaktandmed, et saaks suunata ta koroonatestile, kui piiriületusest on möödas 72 tundi, vahendab MTV.

Uus kord puudutab Soome kodanikke ja Soomes püsivalt elavaid inimesi, kelle kohta ei kehti Soome sisenemisel piirangud. Piiriületuse piirangud kehtivad Soomes praeguse seisuga juuni lõpuni. Praegu on lubatud muu piiriületus Schengeni riikidest vaid vältimatu töörände puhul, ainult lennukiga tulekul on lubatud igasugune tööränne.

Soome valitsus valmistab praegu ette uut piiriületuse korda, mis võimaldab asendada piirangud muude meetmetega.

Kommentaarid
(Külastatud 3,845 korda, 1 külastust täna)