Ukrainast saabub ligi 50 lennukitäit marjakorjajaid Soome

Soome saabub suveks ligi 10 000 hooajatöötajat. Ukrainast saabub ligi 50 lennukitäit marjakorjajaid. Välismaa hooajatöötajate puhul tuleb järgida spetsiaalset terviseplaani, aga selle täitmist keegi ei kontrolli.

Praegu testitakse Ukrainast tulijaid lennujaamas ja peale seda tuleb teha test veel 72 tundi hiljem. Vastasel korral peavad saabujad jääma kaheks nädalaks karantiini, vahendab Yle.

Tellimuslennud Ukraina marjakorjajatega saabuvad Kuopiosse, Helsingisse ja Turusse. Kiievist tuleb ainuüksi Helsingisse enam kui 30 tellimuslendu.

Kokku on Soome odata ligi 10 000 välismaist marjakorjajat. Nende puhul kehtivad eraldi reeglid, näiteks tuleb töötajate andmed edastada kohalikule nakkushaiguste arstile. Samuti peab olema plaan, mis saab siis, kui mõnel töötajatest tuvastatakse koroonaga nakatumine. peab olema teada, kuidas organiseeritakse siis majutus ja töötamine.

Igal marjatalul peab olema tehtud terviseplaan, aga selle täitmist keegi ei kontrolli. Kui plaani ei täideta võivad olla sel kurvad tagajärjed nii konkreetse talu jaoks kui ka laiemalt. Seetõttu loodetakse talupidajate vastutustundele. samas on selge, et üksikuid nakatumiste juhtumeid võib ette tulla.

Ukrainasta yli 50 lentokoneellista marjanpoimijoita Suomeen – tulijoille on tehtävä tiloilla turvallisuussuunnitelma, jota ei valvo kukaan

Maa- ja metsätalousministeriön mukaan ulkomaista kausityövoimaa käyttävien työnantajien on tehtävä erityinen terveysturvallisuussuunnitelma. Suunnitelman laatiminen on pakollista, mutta sen tekemistä ei valvo kukaan. Kello on vasta vähän yli puoli viisi aamulla, kun ensimmäinen tilauslento Kiovasta laskeutuu Kuopion lentokentälle. Kone on täynnä ukrainalaisia kausityöntekijöitä, jotka ohjataan välittömästi passintarkastuksen jälkeen koronatestiin.

Kommentaarid
(Külastatud 551 korda, 1 külastust täna)