Soomes nakatas paljusid teisi koroonahaige, kes arvas, et tal on allergia

Soomes Jyväskyläs oli suur koroonapuhang ja selle põhjustas koroonahaige inimene, kes nakatas paljusid teisi, kuna arvas, et tal on allergia. Nõnda ei läinud isik vaatamata haigestumisele testi tegema.

Patsiendil olid ülemiste hingamisteede haiguse nähud, aga ta arvas, et tal on allergia. Ta käis tööl edasi ja kohtus tuttavatega ning ei taibanud jääda karantiini, vahendab Ilta-Sanomat.

Kui allergiarohud ei aidanud, alles siis otsustas haige minna testi tegema. Patsient hakkas lõpuks kahtlustama, et tal on koroona.

Jyväskyläs on nüüd inimesi hoiatatud, et kui allergiarohud ei aita, tuleks minna koroonatesti tegema. Testiga selguski, et allergikul oli tegelikult koroona. Siis hakkasid haigestuma teised, kuna isik oli nädal aega haigust levitanud.

Jälitustöö käigus selgus, et nakkus oli levinud kahes kohas: erakohtumisel ja töökohal. Erakohtumisel osalenutest saadeti testi tegema 50 ning töökohast ligi 100 inimest. Haigestunuid on kokku ligi 20 ja nad on põhiliselt noored täiskasvanud. Nemadki ei osanud algul kahtlustada koroonat, vaid arvasid, et neil on allergia või külmetushaigus.

Allergiaoireet olivatkin koronaa: tartunnan saanut kävi töissä ja tapasi ystäviä – yli 20 sairastui

Koronatesteihin hakeutuminen viivästyi Jyväskylässä taudin saaneen luultua sairastavansa allergiaa. Jyväskylässä on koronan jäljityksessä paljastunut kaksi laajaa tartuntaketjua, joissa taudin alun perin saanut luuli sairastavansa allergiaa. Hän kärsi ylähengitystien oireista eikä osannut epäillä koronaa. Hän kävi entiseen tapaan töissä, tapasi ystäviä eikä ymmärtänyt jäädä karanteeniin.

Kommentaarid
(Külastatud 1,554 korda, 1 külastust täna)