Soomes leevenevad tänasest reisipiirangud, esimene laev jõudis Tallinnast Helsingisse, suuremat tunglemist ei olnud

Soomes leevenevad tänasest, 21. juunist 2021 reisipiirangud, mis tähendab, et täielikult vaktsineeritud inimesed ja haiguse läbi põdenud pääsevad vastava tõendiga teistest Euroopa Liidu riikidest vabalt Soome. Lisaks on lubatud Euroopa Liidu riikidest tööreisid.

Viimasest vaktsiinidoosist peab olema möödunud kaks nädalat. Haigus peab olema läbi põetud viimase poole aasta jooksul.

Täielikult vaktsineeritutega on samastatud ka need, kes on põdenud haiguse läbi ja kes on saanud ühe vaktsiinidoosi. Sellest doosist peab olema möödas vähemalt nädal.

Täielikult vaktsineeritutelt ei nõuta ka koroonatesti, samuti neilt, kes on põdenud haigust kuni 6 kuud varem või viimasest positiivsest koroonatestist on möödas 11 päeva. Reisijal ei tohi olla haigusnähtusid. Testi pole vaja teha ka neil, kes on põdenud koroonahaigust ja kes on saanud ühe vaktsiinidoosi vähemalt nädal aega enne reisi. Alla 16-aastased lapsed on samuti testi tegemisest vabastatud.

Soome Yle tegi sadamast otseülekande, esimene laev jõudis Tallinnast Helsingisse ja suuremat tunglemist ei olnud märgata.

Laevafirma Eckerö Line esindaja väitel on laevad mõeldud 2000-3000 reisija jaoks, aga praegu on laevadel 200-400 reisijat.

Soomest Eestisse pääseb praegu täiesti vabalt.

Soome välisministeerium aga soovitab olla jätkuvalt ettevaatlik reisidest Euroopa Liidus ja vältida reisimist mujale. Erandid on Uus-Meremaa, Austraalia ja Lõuna-Korea, kuhu reisides on piirangud kaotatud. Soomest tuleks vältida igasugust reisimist Brasiiliasse, Lõuna-Aafrikasse ja Indiasse.

Soome kodanikel ja Soomes elavatel inimestel on alati õigus naasta Soome.

Matkustusrajoitukset lievenevät, ruuhkautuuko satama? Yle seuraa viikon ensimmäisen Tallinnan-laivan saapumista Helsinkiin klo 8.10 alkaen

Hallitus päätti maahantulorajoitusten höllentämisestä torstaina. Muutoksen ennakoidaan lisäävän matkustajamääriä tuntuvasti. Suorassa verkkolähetyksessä kysymyksiin vastaavat Eckerö Linen toimitusjohtaja sekä Helsingin sataman turvallisuuspäällikkö. Suomen rajat avataan tästä aamusta alkaen rokotetuille ja koronan todistetusti sairastaneille EU- ja Schengen-maista saapuville matkustajille. Suomen hallitus päätti maahantulorajoitusten höllentämisestä torstaina.

Kommentaarid
(Külastatud 3,613 korda, 1 külastust täna)