Soomes leevenevad söögikohtade piirangud Päijät-Hämes, Kanta-Hämes, Edela-Soomes ja Kesk-Pohjanmaal, kaob tantsu ja karaoke keeld

Valitsus muutis koroonaepideemia tõttu toitlustusettevõtete tegevust piiravat määrust. Päijät-Häme ja Kanta-Häme naasevad nakatumiste arvu kiire kasvu faasi piirangute juurde. Edela-Soome ja Kesk-Pohjanmaa naasevad baastaseme piirangute juurde.

Teistes piirkondades jäävad piirangud muutumatuks. Määrus jõustub homme reedel, 18. juunil kell 00. Koroona ulatusliku leviku faasis ei ole 18. juuni seisuga enam mitte ühtegi piirkonda. Seega pole enam üheski maakonnnas „tantsu ja karaoke keeldu”.

Toitlustusettevõtete piirangud koroona baastasemel olevates Ahvenamaa, Lõuna-Pohjanmaa, Kainuu, Põhja-Pohjanmaa, Kesk-Pohjanmaa, Edela-Soome, Põhja-Savo, Põhja-Karjala, Kesk-Soome, Lõuna-Savo, Pohjanmaa, Satakunta, Lõuna-Karjala, Pirkanmaa, Kymenlaakso ja Lapi maakondades 18. juunist

Alkoholi müük on lubatud kella 07-01 ja toitlustusettevõtted on külastajatele avatud kella 05-02.

Söögikohtades, kus põhitegevus on alkoholi müük, on lubatud pool kliendikohtadest siseruumides. Teised söögikohad kasutavad 75 protsenti istekohtadest siseruumides. Igal kliendil peab olema siseruumides istekoht laua või muu tasapinna ääres.

Ahvenamaa maakonnas ei kehti klientide arvu piirangud.

Toitlustusasutuste piirangud koroonaga nakatumiste arvu kiire kasvu faasis olevates Uusimaa, Päijät-Häme ja Kanta-Häme maakondades alates 18. juunist

Alkoholi müük on lubatud kella 07-22 ja toitlustusettevõtted on külastajatele avatud kella 05-23.

Söögikohtades, kus põhitegevus on alkoholi müük, on lubatud pool kliendikohtadest siseruumides. Teised söögikohad kasutavad 75 protsenti istekohtadest siseruumides. Igal kliendil peab olema siseruumides istekoht laua või muu tasapinna ääres.

Väliterrassidel peab igal külalisel olema oma istekoht ja tuleb hoolitseda vahemaa hoidmise eest. Istumiskohtade arvu piirangud ei kehti väliterrasside kohta.

Erandid jäävad jõusse

Määruses sätestatud piirangud ei kehti asutuste sööklate ega toidu kaasa müümise kohta.

Lahtiolekuaja piirangud ei kehti Soome ja välismaa vahel või välismaal sõitvate vee- või õhusõidukite pardal ega ka tanklate juures tegutsevates söögikohtades.

Kommentaarid
(Külastatud 123 korda, 1 külastust täna)