Soome saabus eelmisel nädalal Helsingi sadama kaudu 28 632 isikut, tagasi Eestisse saadeti 41 isikut

Soome piirivalve andmetel saabus eelmisel, 23. nädalal Helsingi sadama kaudu Soome 28 632 isikut, mida on 5448 võrra ehk 24 protsenti enam kui eelneval nädalal.

Tagasi Eestisse saadeti Helsingi sadamast 41 isikut, mida on 23 võrra vähem kui eelneval nädalal. Peamine tagasisaatmise põhjus oli oht rahvatervisele.

Piirivalve tuletab meelde, et isik ei saa ise määrata, kas tema tööreis on vältimatu. Helsingi sadama kaudu on Soome sisenemine lubatud vaid ühiskonna toimimise ja hoolduskindluse seisukohalt vältimatute tööreiside puhul.

Soome piirivalve hoiatab ühtlasi, et kui reisijate arv jätkab kasvamist, siis on raskusi piirikontrolli teostamisega ja järjekorrad pikenevad.

Soome piirivalve jätkas reisijate informeerimist Tallinna sadamas. Tallinnas tegutsevad Soome piirivalvurid teevad koostööd laevafirmadega. Eelmisel nädalal loobus pärast piirivalvega konsulteerimist Soome sõitmisest 42 inimest. Ainuüksi pühapäeval, 13. juunil loobus Soome sõitmisest 30 inimest. Tallinnas toimuva tegevusega püütakse parandada piiriületuse sujuvust Helsingis, see on kõigi reisijate huvides.

Eelmisel nädalal kasvas ka lennureisijate arv Helsingi-Vantaa lennujaama kaudu. Kokku saabus Soome lennukiga 17 706 reisijat, mida on 3692 võrra enam kui eelneval nädalal. Sealhulgas teistest Schengeni maadest saabus 8791 reisijat, mida on 3779 võrra ehk 75 protsenti enam kui eelneval nädalal.

Eelmisel nädalal alustas piirivalve piiriületuse rikkumiste osas 45 menetlust, eelneval nädalal oli neid 25. Rikkumisteks olid muu hulgas ebaseadusliku piiriületuse organiseerimine, võltsimine, piirikuritegu ja valeandmete esitamine.

Piirivalve jätkab nii sadamas kui lennujaamas ametialase abi osutamist Helsingi ja Vantaa linnade tervisekontrolli ametnikele. Abi antakse praeguse seisuga kuni juuni lõpuni. Nii lennujaamas kui sadamas on loodud protsess, kus tervisekontroll toimub enne piirikontrolli. Piirivalve tagab tervisekontrollis avalikku korda ja toetab tervisekontrolli ametnikke sellistel juhtudel, kui Soome saabuv reisija püüab keelduda kohustuslikust tervisekontrollist.

Kommentaarid
(Külastatud 529 korda, 1 külastust täna)