Soome piirivalve saatis tagasi Eestisse varasemast rohkem inimesi – avastatud on sõidukitesse peidetud inimesi

Soome piirivalve saatis eelmisel, 22. nädalal Helsingi sadamast Eestisse tagasi 64 inimest, kui nädal varem oli vastav number 52.

Peamine tagasisaatmise põhjus oli oht rahvatervisele, edastas piirivalve värskes nädala ülevaates.

Helsingi sadama kaudu saabus eelmisel nädalal Soome kokku 23 184 isikut, mida oli 2397 ehk 12 protsendi võrra enam kui eelneval nädalal. Varasemast rohkem teostati reisijatele põhjalikumaid kontrollimisi.

Viimastel nädalatel on Soome piirivalve avastanud Helsingi sadamas sõidukitesse peidetud välismaalasi, kes on üritanud vältida piiriületuse piiranguid.

Piirivalve tuletab meelde, et isik ei saa ise otsustada, kas tema tööreis on vältimatu. Helsingi sadama kaudu Soome sisenemine on praegu lubatud vaid ühiskonna toimimise ja hoolduskindluse seisukohalt vältimatute tööreiside puhul.

Soome piirivalve jätkas reisijate informeerimist Tallinna sadamas. Soome sõita soovivatele inimestele jagati infot Soome piiriületuse tingimuste kohta. Lisaks jätkatakse koostööd Tallinna-Helsingi liinil opereerivate laevafirmadega. Tallinna sadamas saadud info põhjal loobus eelmisel nädalal Soome sõitmisest 47 isikut. Tallinnas toimuva tegevusega parandatakse piiriületuse sujuvust Helsingi sadamas ja vähendatakse tagasisaatmiste arvu.

Piiriületuse rikkumiste osas algatati eelmisel nädalal kokku 25 menetlust. Põhilised rikkumised olid ebaseadusliku piiriületuse organiseerimine, piirikuritegu, sisenemiskeelu rikkumine ja valeandmete esitamine.

Piirivalve abistab sadamas Helsingi terviseametnikke kohustusliku tervisekontrolli läbiviimisel. Vastav ametialase abi palve kehtib kuni juunikuu lõpuni.

Helsingi sadamas on loodud protseduur, kus kohustuslik tervisekontroll toimub enne piirikontrolli. Piirivalve tagas tervisekontrolli puhul üldist korda ning abistas terviseametnikke juhtumite puhul, kus Soome saabuvad reisijad keeldusid kohustuslikust tervisekontrollist.

Kommentaarid
(Külastatud 3,646 korda, 1 külastust täna)