Soome koroona ülevaade: olukord on paranenud, aga välismaal saadud nakatumiste arv kasvab

Iganädalaste koroona juhtumite arv kogu riigis on langenud umbes kolmandikuni võrreldes mai esimese nädalaga. Eelmisel nädalal (14. – 20. juuni) pidurdus aga juhtumite arvu vähenemine. Nakkushaiguste registrisse teatati 514 uuest juhtumist, mida on umbes 40 võrra vähem kui eelneval nädalal.

Uutest nakatumistest tuvastati 27 protsenti inimestel, kes olid nakatumise ajal karantiinis. Välismaal omandatud uute nakatumiste osakaal kasvas: 33 protsenti nakatumistest oli saadud välismaalt, võrreldes eelneva nädala 19 protsendiga.

Uusi nakatumisi esines 100 000 inimese kohta viimase kahe nädala jooksul (7. – 20. juuni) 19 ja kahe eelneva nädala jooksul 29.

Epideemia olukord on viimase kuu jooksul enamikus piirkondades märkimisväärselt paranenud. Enamikus piirkondades on praegu nakatumisi vähe või üldse mitte. Ainult Helsingi ja Uusimaa ravipiirkonnad on epideemia kasvufaasis. Teised ravipiirkonnad on peamiselt baastasemel, üksikud omavalitsused on kasvufaasis.

Hinnanguline efektiivne nakatumise kordaja on endiselt väiksem kui üks, 0,55–0,75 (tõenäosus 90 protsenti).

Haiglapatsientide arv jätkuvalt langeb

Haiglaravil oli 23. juunil 2021 seisuga kokku 33 COVID-19 patsienti, kellest 5 olid intensiivravi osakondades.

Samuti prognoositakse langust järgmise nädala haiglapatsientide arvu osas. 23. juunil 2021 oli teatatud kokku 969 haigusega seotud surmast.

Testima tuleks minna ka leebete haigusnähtudega ning oodata oma vaktsineerimise korda

Koroonaviiruse testide arv väheneb veidi. Eelmisel, 24. nädalal tehti umbes 90 000 testi, mida on umbes 6000 võrra vähem kui eelneval nädalal. Positiivsete testide osakaal on 0,6 protsenti, mis on sama palju kui viimastel nädalatel.

Ikka on soovitav testi teha ka kergete sümptomite korral ja järgida soovitusi nakatumiste vältimiseks.

Samuti on hea vaktsiin võtta siis, kui on teie kord. Koronaarvaktsiin pakub head kaitset koronaviirushaiguse ja selle raskete vormide ning viirusvariantide eest. Üleriigiliselt on umbes 56 protsenti elanikkonnast saanud vähemalt ühe vaktsiinidoosi ja teine ​​doosi 16 protsenti.

Epideemia olukorda jälgitakse suvi läbi

Epidemioloogilist olukorda jälgitakse kogu suve vältel. Seirearuanne avaldatakse neljapäeviti kell 10 hommikul.

Täna avaldatud epideemia seire aruanne ja ka varasemad aruanded on terviseameti veebisaidil.

Kommentaarid
(Külastatud 354 korda, 1 külastust täna)