Selgus Saksamaa koroonapaanika põhjus: see on ühtaegu nii lihtne kui hirmutav

Saksamaa on asunud paaniliselt sulgema piire reisijatele nendest riikidest, kus levib koroona Delta ehk India variant. Põhjus on selles, et Delta variant tapab neid, kes on vaktsineeritud.

Asi on nii hull, et Saksa valitsus ei tunnista Delta variandi hirmus enam isegi Euroopa koroonapassi. Põhjus on samaaegselt nii lihtne kui hirmutav: üle 50-aastased koroona vastu täielikult vaktsineeritud inimesed surevad Delta variandi tagajärjel isegi suurema tõenäosusega kui need, keda pole vaktsineeritud. Asjast teatas eile Šveitsi uudistekanal uncutnews.ch.

Asi pole selles, et Delta variant oleks varasematest agressiivsem. Aga sellele reageerivad teistmoodi koroona vastu vaktsineeritud inimesed. See on põhjus, miks Saksamaa sulges piiri Portugali turistidele, ka neile, kes on vaktsineeritud, vahendab Portugal Resident.

Nimelt, nagu on selgunud, võivad vaktsiinid kaasa tuua seisundi nimega ADE (antibody dependent enhancement, tõlkes: antikehadest sõltuv võimendus), mis tähendab, et kui inimene oleks muidu saanud pärast nakatumist ainult kerge haiguse, võib vaktsineermise tulemusel haigestuda raskelt ja isegi surra.

Briti valitsus on Delta variandi kohta avaldanud värske aruande, kust tuleb välja, et käesoleva, 2021. aasta veebruarist juunini Suurbritannias Delta variandiga nakatunud inimestest olid 3546 täielikult koroona vastu vaktsineeritud ja 976 vaktsineerimata. 109 surmajuhtumi hulgas olid 50 vaktsineeritud kahe doosiga, 18 vaktsineeritud ühe doosiga ja 38 vaktsineerimata. Selle info valguses ütleski Portugali terviseminister, et vaktsiinid imet ei tee.

Portugal on üks neist riikidest, kus levib praegu kulutulena koroona Delta variant. Maailma terviseorganisatsiooni WHO andmetel on Portugalis kasvanud nakatumiste arv viimase 14 päevaga 91 protsenti ehk ligi kaks korda. Portugalist on saanud koroona epitsenter Euroopas. See on paljudele šokk, sest inimesi on alates aasta algusest vaktsineeritud ja sellega loodeti nakatumisi ära hoida. Portugalis on hakatud kahtlema massilise vaktsineerimise otstarbekuses.

Kommentaarid
(Külastatud 17,163 korda, 1 külastust täna)