Putin: kui Briti laev poleks Mustal merel minema sõitnud, siis oleks see uputatud, ja midagi poleks juhtunud, sest Lääs teab, et ei suuda Venemaad sõjas võita

Täna kolmapäeval, 30. juunil televisiooni otsesaates küsimustele vastanud Venemaa president Vladimir Putin ütles, et kui Briti sõjalaev poleks Mustal merel minema sõitnud, siis oleks see põhja lastud.

Putin lisas, et midagi poleks sellest juhtunud, sest Lääs teab, et Venemaad pole võimalik sõjas võita. Samamoodi kupatati Mustalt merelt minema üks Hollandi sõjalaev, vahendab Daily Mail.

Putin ütles, et koos Briti sõjalaevaga HMS Defender liikus piirkonnas USA luurelennuk. Putin nimetas sellist tegevust provokatsiooniks.

Holland teatas eile, et koos Briti laevaga liikus Mustal merel fregatt HNLMS Evertsen, aga ka see laev oli sunnitud lahkuma, kui Vene hävitajad avasid tule.

Venemaa teatas, et sõjalaevad tegid hoiatuslasud ja sõjalennuk kukutas mõned pommid Briti laeva teele 23. juunil, et laev eemale peletada Krimmi ümbrusest. Briti võimud aga teatasid, et laeva ei tulistatud ja et laev liikus Ukraina vetes.

Küsimuse peale, kas selline olukord oleks võinud kaasa tuua III ilmasõja vastas Putin, et Lääs ei julgeks sellega riskida. Putin ütles, et isegi kui laev oleks põhja lastud, poleks see mingit sõda kaasa toonud, kuna Lääs ei tuleks sõjast välja võitjana.

Hollandi laevastiku teatel oli vahejuhtum fregatiga Evertsen Mustal merel 24. juunil. Laeva olid kimbutanud Vene sõjalennukid. Pärast olid laeval välja lülitunud elektroonikaseadmed.

Mõlemad sõjalaevad, nii Briti kui Hollandi oma kuuluvad Briti laevastiku lennukikandja HMS Queen Elizabeth löögigruppi.

Putini väitel oli USA luurelennuki ülesanne jälgida Venemaa reageerimist. Tegemist oli Putini väitel provokatsiooniga, milles osalesid Briti laev ja USA lennuk. Venemaa oli sellest teadlik ja mingit tundlikku infot ei lekkinud.

Putini väitel oli see vahejuhtum vahetult peale tema kohtumist USA presidendi Joe Bideniga Genfis. Putin ütles, et ei saa aru, miks selliseid asju korraldatakse. Putin lisas, et Venemaa kaitseb kindlalt oma territooriumi.

Putin goads Britain again over HMS Defender

Putin claimed a U.S.

Kommentaarid
(Külastatud 1,243 korda, 1 külastust täna)