Politsei kahtlustab Helsingi linnapea kandidaati ametialases kuriteos

Politsei kahtlustab roheliste erakonna Helsingi linnapea kandidaati Anni Sinnemäkit ametialases kuriteos.

Sinnemäki on praegu keskkonna eest vastutav Helsingi abilinnapea. Uurimine puudutab Helsingi Meilahti piirkonna villade rajooni ja sealseid planeeringuid. Piirkonna elanikud kahtlustavad, et Sinnemäki kuritarvitas oma ametiseisundit, vahendab Yle.

Lugu puudutab aastat 2016, mil Sinnemäki oli planeeringute eest vastutav Helsingi abilinnapea. Sinnemäki ütles, et informeeris asjast ka oma erakonda, enne kui ta linnapea kandidaadiks kinnitati. Sinnemäki ütles, et ta pole milleski süüdi.

Helsingi politseijaoskonna andmetel alustati asjas uurimist eelmisel aastal. Uurimise alustamisest meedias varem juttu pole olnud. Eeluurimise andmetel on põhjust kahtlustada kuritegu, aga süüdi mõistab isiku kohus. Enne seda peab prokuratuur eritama süüdistuse kohtule.

Ametiseisundi kuritarvitamise eest võidakse määrata rahatrahv või vanglakaristus kuni üks aasta. Eeluurimise täpsem sisu on praegu veel salastatud.

Võimalik ametikuritegu puudutab näitleja Pihla Viitala ja tema õe paarismaja Meilahti villade piirkonnas. Sinnemäki on Viitala ja tema vanemate tuttav. Erinevalt paljudest teistest piirkonna elanikest sai Viitala pere eriloa ehitada vana 26-ruutmeetrise hoone asemele 200-ruutmeetrine paarismaja.

Piirkonna elanikud peavad seda ebaõiglaseks, kuna nemad pole saanud ehitada isegi mitte väikest sauna. Piirkonna krundid kuuluvad linnale ja linn üürib neid edasi elanikele, mistõttu otsustab linn planeeringute ja lubade üle. Sinnemäki istus 2016. aastal komisjonis, mis otsustas anda Viitala perele eriloa. Abilinnapea sai osaleda arutelus, aga mitte hääletusel. Taotlus kinnitati ühehäälselt.

Käimasolevas eeluurimises tahetakse kindlaks teha, kas Sinnemäki mõjutas otsuse tegemist. Sinnemäki on varem öelnud, et pole kellelegi mingeid juhiseid andnud. Viitala pere liikmeid kuriteos ei kahtlustata.

Sinnemäki on praegu üks soositumaid kandidaate Helsingi linnapea ametikohale.

Poliisi epäilee vihreiden pormestariehdokasta Anni Sinnemäkeä virkarikoksesta tutun näyttelijän paritalohankkeessa

Helsingin kaupunkiympäristön apulaispormestaria Anni Sinnemäkeä (vihr.) epäillään virkavelvollisuuden rikkomisesta. Meilahden huvila-alueen asukkaat tekivät poliisille tutkintapyynnön Sinnemäen takavuosien toimista alueen poikkeamislupapäätöksessä. Helsingin pormestariehdokas Anni Sinnemäki (vihr.) on poliisin esitutkinnan kohteena. Helsingin poliisi epäilee Sinnemäkeä virkavelvollisuuden rikkomisesta. Tutkinta liittyy eripuraan Helsingin Meilahden huvila-alueen poikkeamisluvista.

Kommentaarid
(Külastatud 203 korda, 1 külastust täna)