Peterburist pärit nakatumised takistavad piirangute leevendamist Helsingis – suund on hoopis teine

Kui Helsingi piirkonnas hellitati juba lootust, et piirangud langevad koroona baastasemele, siis pärast Peterburist tulnud nakatumisi on olukord hoopis teine.

Peterburist toodi sisse sadu uusi nakatumisi. Helsingi ja Uusimaa ravipiirkonna HUS juhtiv peaarst Markku Mäkijärvi ütles, et nüüd võib baastasemele naasmise ära unustada, vahendab MTV.

Praegu on Mäkijärvi sõnul suund hoopsi teine ja mingit piirangute leevendamist ei saa sellises olukorras toimuda.

Samal ajal kui idapiiri kaudu lekib viirust Soome, esitas parlamendi sotsiaal- ja tervisekomisjon arvamuse, mille kohaselt võiks madala nakatumisega riikidest inimesi vabalt sisse lasta. Lisaks võiks juba ühe doosiga vaktsineeritud vabastada eelnevast testist ja kaks vaktsiinidoosi vabastaks täielikult testimisest.

Mäkijärvi sõnul aga võetakse uue piiriületuse mudeliga suur risk. HUS pakkus välja teise testi kolme ööpäeva pärast. Seda ilmselt uue mudeli puhul ei kasutata, aga see tagaks reisimise puhul ohutuse.

Mäkijärvi sõnul on kõik kolm koroonalainet Soomes alguse saanus piiriületusest. Kuigi piiriületus võimaldab koroonal levida, on Mäkijärvi sõnul olulisem see, kuidas inimesed käituvad enne ja pärast piiriületust.

Praegu on Mäkijärvi sõnul olemas Soomes kõik eeldused koroona neljanda laine puhkemiseks. Seetõttu on väga oluline ära hoida nakkuse edasine levik. Kui jalkaturistid järgivad juhiseid ehk lähevad testi tegema ja hoiduvad kontaktidest. Vähimategi haigusnähtudega tuleks minna testi tegema – nii on võimalik uus laine ära hoida.

Kommentaarid
(Külastatud 1,224 korda, 1 külastust täna)