Peterburis käinud soome jalkaturist haigestus koroonasse ja on nüüd pahane: Täpsemad juhised oleks pidanud olema

Peterburist Soome naasnud jalkaturistide hulgas kasvab päev-päevalt nakatumine koroonaga. Soomlane Jaakko (nimi muudetud) on üks neist ja ta haigestus koroonahaigusse. Ta ütles, et on pettunud ametivõimude tegevuses.

Jaakko ütles, et piiri peal küsiti kõigepealt, kas tulijad on vaktsineeritud või koroonahaigust põdenud. Kui üks neist oli, siis lasti ilma testimata üle piiri, vahendab MTV.

Jaakko polnud vaktsineeritud, mis tähendas, et ta pidi laskma end testida. Ta jõudis piirile varakult ja teda jõuti veel testida. Hiljem läks piir nii umbe, et inimesed lasti ilma testimata üle piiri. Jaakko ütles, et mõistab seda otsust, sest piiril oli palav ja mingeid teenuseid polnud. Jaakko pidi ootama piirijärjekorras 2,5 tundi, aga mõned pidid olema 35-kraadise kuuma käes veel kauem, seda ilma veeta ja muude asjadeta.

Jaakko aga kritiseerib piiril antud juhiseid. Tema väitel oleks pidanud olema selgemalt välja öeldud, et kolm päeva karantiini ja siis uuesti testima. Kui testi tulemus on negatiivne, või jätkata nagu varem. Piiri peal aga midagi sellist ei olnud.

Jaakko rääkis, et uuris ise koos sõpradega asja Finentry veebist. Piiri peal oli Jaakko koroonatest negatiivne. Ta jäi reegleid järgides kolmeks päevaks karantiini ja lasi siis teha uue testi. See uus test oli positiivne.

Soome piiriületajat paneb imestama, et ametivõimudel polnud piiriületajate kohta rohkem infot. Jalkaturistide hulk oli enne teada. Enamus sõitis pühapäeval Venemaale ja juba siis oli pikk järjekord. Pidi olema teada, millal turistid tagasi tulevad.

Kommentaarid
(Külastatud 538 korda, 1 külastust täna)