Peterburis jalka EM-il käijatel on Soomes tuvastatud juba 120 koroonaga nakatumist, igas bussis võis olla mõni haiguse kandja

Soomest Peterburis jalgpalli EM-i vaatamas käinud pealtvaatajate hulgas on tuvastatud juba ligi 120 koroonaga nakatumist.

Venemaal jalgpalli EM-il nakatumise oht oli juba varem teada, ütles terviseameti terviseohutuse osakonna juhataja Mika Salminen. Tema väitel on nüüd oluline, et Soomes ei tekkiks suuri koldeid, vahendab MTV.

Salminen ütles, et inimesed, kes käisid jalgpalli vaatamas, peaks järgmima ametiisikute juhiseid. Peterburist naasnutel on tuvastatud praeguse seisuga kokku ligi 120 nakatumist. See number pidevalt muutub ja võib veelgi suureneda.

Salminen rõhutab, et kõik jalgpalli vaatamas käinud võisid nakatuda. Peterburis võis nakkusega kokku puutuda ükskõik kus.

Terviseameti info kohaselt peaks kõik bussidega Peterburist naasnud vältima kontakte väljaspool oma peret ja minema koroonatesti tegema 72 tundi peale naasmist. Testile peaks minema kohe, mitte ootama järgmist nädalat.

Salmineni sõnul võis igas bussis olla keegi, kes teisi nakatas. Praegu pole veel teada, mis koroona variant Peterburist naasnud jalkaturistidel on. Teada on see, et Venemaal levib praegu koroona Delta variant, mistõttu peetakse seda ka Soomes tõenäoliseks.

Delta variant levib varasemast viiruse variantidest kergemini ja see tuvastati esimest korda Indias. Salmineni väitel on koos turistidega Soome tulnud nakatumisi raske ära hoida.

Salminen ütles, et Soomes on nüüd vabalt reisimine võimalik ja süsteem peaks toimima, kui tuvastatakse nakatumised. Ebaõnnestumine oleks see, kui inimesed sisenevad ja pole teada, kas nad on nakatunud.

Kommentaarid
(Külastatud 1,028 korda, 1 külastust täna)