Päris karm: Peterburist naasnud jalkaturist pidutseb nüüd Himosel, kus on ninapidi koos 5000 inimest

Soomes Himosel pidutseb praegu tihedalt koos ligi 5000 inimest. Vähemalt üks neist on äsja Peterburist naasnud jalkaturist.

Võib vaid ette kujutada, mis saab, kui sel üritusel nakkus levima hakkab ja osalejad selle mööda maad laiali kannavad. Üks jalkaturist, kes äsja Peterburist tuli, teadis, et sealt võis saada nakkuse kaasa, ometi läks ta edasi peole, vahendab Iltalehti.

Soome mängis Peterburis Belgia vastu esmaspäeval, 20. juunil. Pärast seda on Peterburist naasnud soomlastel tuvastatud üle 120 nakatumise, millest osade puhul on kindlaks tehtud kergesti nakkav Delta ehk India variant.

Himos Juhannus on esimene suur massiüritus, mis pärast piirangute leevendamist Soomes korraldati. Soome Iltalehti kohtus ühe inimesega, kes ei hoolinud karantiinist ja läks kohe peale Peterburist naasmist Himose üritusele

See inimene rääkis, et tuli tagasi Soome Nuijamaa piiriületuskoha kaudu ja seal ei antud mingeid juhiseid karantiini kohta. Terviseameti lehekülgi ta ei jälgi.

Ametlike juhiste järgi oleks pidanud Peterburist naasnud inimesed minema 72 tundi peale naasmist testi tegema ja püsima kaks nädalat kodus karantiinis. Too inimene aga, kelle nimi on artiklis märgitud Peter, arvas, et piisab ühest testist piiri peal ja paarist päevast kodus püsimisest. Peter ei jäänud pikemaks ajaks karantiini, kuna ta poleks suutnud nii kaua aega kodus olla.

Mõte minna Himose festivalile sündis spontaanselt, nii nagu ka Peterburi minek, umbes 5 minutit enne väljasõitu. Peter veedab Himosel pidutsedes terve nädalavahetuse. Mingit maski ei kavatse ta ette panna, kuna kellelgi teisel neid pole. Peter ei usu, et ühelgi sellisel festivalil oleks võimalik järgida terviseameti nõudeid.

Koroona peiteaeg võib olla 1-14 päeva. Peter ütles, et ei mõtle selle peale, kas temast võiks alguse saada uus koroonakolle.

Kommentaarid
(Külastatud 983 korda, 1 külastust täna)