KUUM: Portugalis lähevad koolid uuesti üle koduõppele

Portugalis, kus levib kulutulena koroona Delta variant, lähevad koolid uuesti koduõppele. Seoses koroona olukorraga lähevad distantsõppele 1-6. klassid Portugali lõunaosas Algarve koolides.

Seda sammu peetakse aga väljakannatamatuks, kuna vanematel pole oma lapsi kellegi hoolde jätta. Distantsõpe kestab 12 päeva kuni 8. juulini, mil lõppeb kool. Terviseametnikud põhjendavad otsust kui ettevaatusabinõud seoses koroona kiire levikuga, vahendab Portugal Resident.

Portugali lõunaosas on tuvastatud 14 päevaga 100 000 elaniku kohta juba ligi 600 nakatumist. Portugalis võetakse nüüd asja väga tõsiselt ja nakatunud inimeste kontaktis olnuid hakatud välja selgitama ja teistest isoleerima politsei abil.

Vastavad otsused tehti eile pühapäeval täiesti ootamatult ja nö lambist. Nii ruttu pole aga lapsevanematel võimalik lastele hoidjat leida. See on süvendanud rahva rahulolematust valitsusega.

“Intolerable and disrespectful to parents”: First to sixth-grade classes go back to virtual learning in five Algarve boroughs due to Covid-19 – Portugal Resident

The Algarve Health Authority (ARS Algarve) has suspended in-person classes for first to sixth-grade students in five boroughs – Albufeira, Loulé, São Brás de Alportel, Faro and Olhão – due to the “severity of the epidemiological situation”. The decision, which was unexpectedly announced on Sunday, has been lambasted by opposition party PSD.

Kommentaarid
(Külastatud 758 korda, 1 külastust täna)