KUUM: Koroona India variant murdis Austraaliasse, riik läheb lukku

Koroona India variant suutis vaatamata Austraalia ülikarmile piiripoliitikale riiki sisse murda ja nüüd lähevad linnad üksteise järel taas lukku.

Kaks kolmandikku Austraalia elanikest on pandud juba täielikku sulgu. Koroona India variant pääses levima nn koroonahotellidest, kus hoitakse neid, kes tahavad väljastpoolt Austraaliasse tulla, vahendab Daily Mail.

Austraalias on vaid 5 protsenti elanikkonnast koroona vastu täielikult vaktsineeritud. Austraalias on seni olnud koroona suhtes nulltolerants, mis on võimaldanud elada riigis sees suhteliselt normaalset elu. Nüüd on see ilus elu aga koroona India variandi kiire leviku tõttu läbi.

Austraalias on pandud luku taha 18 miljonit elanikku, 70 protsenti elanikkonnast. India variant pääses levima karantiinihotellide kaudu Brisbane’is, Darwinis, Perthis and Sydneys. Suurim puhang on Sydneys, kus on tuvastatud 130 nakatumist pärast seda, kui ühel lennukimeeskonna limusiinijuhil tuvastati 16. juunil koroona. Nüüd on Sydney elanikud pandud kaheks nädalaks luku taha.

Nüüd tahetakse Austraalias kiirkorras ära vaktsineerida kõik hooldekodude töötajad. Ühtlasi vaktsineeritakse kohustuslikus korras ära need, kes puutuvad kokku karantiinihotellidega, kaasa arvatud lennujaama vahet sõitvad autojuhid.

Austraalias on inimesed hakanud koroona hirmus laskma end vaktsineerida. Vaktsineerimiskeskustes seistakse vaktsiini järel järjekorras.

Kommentaarid
(Külastatud 611 korda, 1 külastust täna)