KUUM: Inglismaale jõudis koroona kolmas laine, nakatumiste arv hakkas taas tõusma

Kuigi Inglismaal on vaktsineerimiste tase üks kõrgemaid Euroopas, hakkas seal taas koroonaga nakatumiste arv tõusma ning asjatundjate väitel on tegemist koroona kolmanda lainega.

Pühapäeval 30. mail registreeriti Inglismaal 3240 uut nakatumist, mida on üle 1000 võrra enam kui nädal tagasi pühapäeval. Seetõttu kardatakse, et 21. juunile planeeritud koroonapiirangute kaotamist ei tule, vahendab BBC.

Briti valitsust nõustav Cambridge’i ülikooli professor Ravi Gupta ütles, et praegu on nakatumiste arv veel suhteliselt madal, aga kõik lained on niimoodi alanud. Nakatumiste arv kasvab aeglaselt, kuni toimub plahvatus.

Ühendkuningriigis on vähemalt ühe koroonavaktsiini doosiga vaktsineeritud 60 protsenti elanikkonnast. Kuivõrd vaktsineerituid on palju, siis kulgeb kolmanda laine puhkemine aeglasemalt kui kahe esimese laine puhul.

Kolm neljandikku ehk valdav enamus uutest nakatumistest Ühendkuningriigis on seotud koroona India mutatsiooniga.

Professor Gupta ütles, et seoses vaktsineerimistega on inimestel kadunud ohutunne ja see paneb muretsema.

Inglismaal kardetakse, et meditsiinisüsteem ei pea enam kolmandale lainele vastu, kuna meedikud on ära kurnatud. Samuti on plaaniliste operatsioonide järjekorras ligi 5 miljonit patsienti, mis on kõigi aegade rekord. Üle 436 000 on oma operatsiooni oodanud üle aasta, enne koroonakriisi oli nende arv vaid 1600.

Inglismaal kardetakse, et kui piiranguid 21. juunil ei kaotata, siis teatud valdkonnad nagu majutus saab nii ränga löögi, et taastumine on võimatu. Samuti kannatavad festivalide ja muude ürituste korraldajad, sest üle aasta pole midagi toimunud.

Piirangute kaotamine on planeeritud Ühendkuningriigis erinevalt: Šoti valitsus tahab piirangud kaotada 7. juunil, Wales’is on see 3. juunil. Inglismaa osas tehakse lõplik otsus 14. juunil.

Covid-19: UK in early stages of third wave – scientist

There are signs the UK is in the early stages of a third wave of coronavirus infections, a scientist advising the government has said. Prof Ravi Gupta, from the University of Cambridge, said although new cases were “relatively low” the Indian variant had caused “exponential growth”.

Kommentaarid
(Külastatud 2,380 korda, 1 külastust täna)